DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Nem tudjuk, mi okozta Hartley balesetét

Brendon Hartley óriásit bukott a szombati, harmadik szabadedzésen, miután egy féktávon megadta magát a bal első felfüggesztése és ennek következtében nagy sebességgel csapódott a gumifalba.

Szerencsére Hartley egy karcolás nélkül megúszta a szürreális balesetet, de Pierre Gasly elmondása szerint egyelőre halvány fogalma sincs csapatának, mi okozhatta a meghibásodást.

Az új-zélandi pilóta első teljes éve nem alakul valami fergetegesen, miután rengeteg ütközés és műszaki probléma hátráltatta őt eddig. A silverstone-i csattanás csak a legutóbbi darabja ennek a soha véget nem érőnek tűnő balszerencse-sorozatnak. Eddig mindössze egyetlen pontot tudott szerezni, míg csapattársa már 18 egységet számlál idén, ráadásul valószínű, hogy ma sem fog tudni elindulni az időmérő edzésen Hartley.

Gaslyt ezután már inkább nem is engedte ki a csapat az edzés további részére: „Brendonnak elég nagy balesete volt, és egyelőre nem tudtunk rájönni, mi okozhatta” – kezdte Gasly a Sky Sports-nak adott értékelésében.

A váratlan baleset pillanata


„Úgy tűnt, hogy a fékezéskor eltörött a felfüggesztés, így engem sem akartak már kiengedni, mielőtt át nem vizsgálják az autót. Elég nehéz hétvégénk van. Motorhiba a második edzésen, ma pedig emiatt csak egy kört tudtam megtenni, szóval eddig nagyon nehéz ez a hétvége számunkra.”

Gasly azért reménykedik benne, hogy láthatja még ma az autóban ülni csapattársát: „Beszéltem vele, egy kicsit sokkos állapotban volt, de ez normális ilyenkor. Nem számíthatsz rá, hogy fékezés közben egyszer csak leszakad az egyik kerék. De jól van, és ez a legfontosabb. Remélem, mindketten indulhatunk a kvalifikáción, bár nehéz dolgunk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: