DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért remegett Hamilton az időmérő után

Szuperlatívuszokban mesélt utolsó Q3-as köréről a brit F1-es pilóta - ám hozzátette, óriási volt rajta a nyomás, hogy zsinórban negyedik alkalommal is megszerezze a pole-t hazai pályán.

Lewis Hamilton 76. pole-pozícióját szerezte meg szombat délután Silverstone-ban, minimális különbséggel vb-riválisa, Sebastian Vettel előtt. A brit keze remegett, miután kiszállt Mercedeséből az időmérő után, majd bevallotta, nagy kő esett le a szívéről azzal, hogy sikerült elhalásznia az első helyet a két Ferrari elől. „Úgy gondolom, hogy az előzmények, tudni, hogy milyen közel voltunk, azt eredményezték, hogy életem egyik legjobb körét futottam” – idézte a Motorsport Hamiltont.



„Szerintem most volt rajtam a legnagyobb a nyomás. Utána pedig… nem tudom elmondani, mennyire remegtem, az adrenalinlöket túlment a határon, ilyet még nem tapasztaltam. Őrület, hiszen ez már a 76. pole-om volt” – mondta a brit, majd kitért a Ferrarikra. „Ezek a srácok különlegeset húztak a Q3-ban – nem tudom mit csináltak tegnap, de nagyon gyorsak voltak ma. Nagyon nagy volt rajtam a nyomás, és köszönettel tartozok a csapatnak a kemény munkáért. Remek volt a hosszú etapos tempónk is, ezért szoros versenyt várok ezekkel a srácokkal.”

A négyszeres világbajnok elmondta, hogyan élte meg a hazai időmérőt: „Semmit sem hagytam veszni. Az első kör rendben volt, majd láttam, hogy visszacsúszok a második helyre. Ezzel egy kicsit nőtt a nyomás, hiszen tudtam, hogy (Vettel) javítani fog, ezért nekem is fel kellett szívni magam. Az autó szempontjából az a legnehezebb, hogy ebből a helyzetből még tovább akarunk lépni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: