DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas tart a kemény gumik viselkedésétől

A Mercedes gumikezelése még mindig nem az igazi, és Valtteri Bottas nem nyugodt a témát illetően, főleg, ha marad az eddigi magas hőmérséklet vasárnap is a pálya környékén.

Korábban már láthattuk, hogy a címvédő gárda autóin nem működik jól minden gumikeverék. Az ultralágy abroncsokkal kifejezetten szenvedtek az eddigi hétvégéken, így kérdéses, hogy a Silverstone-ban használt kemény gumik hogyan fognak viselkedni a 2018-as Mercedesen.

Valtteri Bottas a magas hőmérsékletet is problémának látja: „A lágy gumik működtek és elég jónak találtam őket a pályán. Volt egy kis túlmelegedési problémánk, mert az aszfalt hőmérséklete 50 fok felé emelkedett. Ugyanez fog történni szombat és vasárnap délután is, így foglalkoznunk kell a dologgal.”

 bottas-a-brit-nagydij-szabadedzeseirol-2018



„Ahogy korábban láttuk, a keményebb gumi egy kicsit markánsabb és lassabb, de hosszabb ideig bírja. Eddig jónak tűnik, de láttuk már magasabb hőmérsékleten a versenyeken, amik hosszabbak, mint a pénteki etapjaink, hogy problémát is jelenthetnek. Vasárnap kiderül” – folytatta aggodalmaival a finn.

Az olasz alakulat tűnik ismét a Mercedes legnagyobb kihívójának, és Bottas szerint is velük fognak megküzdeni a győzelemért vasárnap: „A Ferrari nagyon versenyképesnek tűnt, nekünk pedig kell még egy kis teljesítményt találni, de ahogy mindig, most is szoros lesz a dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: