DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Apró dolgon múlt Raikkönen pole-ja

A Ferrari finnje kevéssel maradt le az F1-es Brit Nagydíj első rajthelyéről, és a harmadik helyen zárt - futam után adott nyilatkozatában megnevezte, hogy min múlt a siker.

Kimi Raikkönen úgy érezte, hogy van esélye a pole-ra ezen a délutánon, s bár lehet, hogy igaza volt, végül meg kellett, hogy elégedjen a harmadik pozícióval. „Szerintem minden eszköz a rendelkezésemre állt ahhoz, hogy gyorsabb legyek” – idézte az F1i a csalódott finnt. „A 16-os kanyarban azonban elfékeztem az első kerekeket az utolsó körömben. Enélkül odaérhettem volna az élre. Ez van.”



A Jégember két lila szektor ellenére sem tudta megcsípni az első helyet. „Két leggyorsabb szektorunk volt, a középsőben azonban, mivel az első körön hibáztam a hetes kanyarban, kicsit visszavettem. Közel volt, de a harmadik hely azért annyira nem rossz” – mondta a finn, aki abban reménykedik, hogy legalább akkora rajtot fog majd vasárnap, mint egy hete Spielbergen – sokkal jobb első körrel.

„Nem tervezek semmit sem máshogy csinálni. Persze jól akarok rajtolni, de vannak dolgok, melyeket nem tudsz előre megtervezni. Azt csinálod, ami szerinted a legjobb, de a végkimenetel lehet, hogy rosszabb lesz, mint amit vártál. Jól kell rajtolni, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.”

„Szerintem jó autónk van, és annak kell lennie holnap is. Remélhetőleg szoros csata lesz, az előzés nem könnyű, ahogyan máskor sem az, de meglátjuk, mi lesz majd – eddig rendben volt minden. Meleg várható, így nem lesz könnyű verseny a gumikat illetően, ezért érdekes dolgok várhatóak – ennek ellenére az első helyet vesszük célba” – tette hozzá Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: