DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Nem merték Magnussent megbüntetni

Az első szabadedzésen ismét egymásra talált Fernando Alonso és Kevin Magnussen. A spanyol ász szerint a versenybíróság szándékosan volt elnéző a dánnal szemben, mert túl sok van a rovásán.

Az FP1 egyik jelenete volt, amikor a McLaren spanyolja és a Haas dán pilótája a célegyenes után, több kanyaron keresztül, centiméterekre egymástól haladtak a pályán, majd a hármas számú jobbos előtt, úgy tűnt, hogy Kevin Magnussen némi bosszúállási szándékkal rálegyezett kétszeres világbajnok riválisára.

A duónak tavaly is volt összetűzése, amikor a Haas-pilóta leszorította Alonsót Malajziában, a „barátság” a jelek szerint azóta is tart. Kölcsönösen panaszkodtak egymás manővereire a rádión át, de végül senkit nem szankcionáltak. Az évad elején a dán versenyzőt többször is elmeszelték veszélyes viselkedése miatt, Alonso szerint éppen emiatt nem kapott most semmit Magnussen, mert akkor hamarosan eltiltás várna rá, ehhez már csak két megrovás hiányzik.

Ehhez hasonlóan szoros volt a helyzet a két rivális között


„Erős a gyanúm, hogy mivel már két megrovása van Magnussennek, ezért úszta meg most minden szankció nélkül. Hamarosan ugyanis komolyabban kellene büntetni egy eltiltással. Ez ahhoz hasonlít, mint amikor a futballban valakinek már van egy sárga lapja, ami után néhány incidensnél elnézőbbek vele szemben a játékvezetők. Így megy ez a Formula-1-ben is, ahogy látjuk” – panaszkodott Fernando Alonso.

A dán azzal magyarázta az esetet, hogy a spanyol valószínűleg nem tudta, hogy ő gyors kört kezdett meg, nem tájékoztatták őt rádión. Alonsónak egyébként egy másik látványos akciója is akadt, a második szabadedzésen egy körön belül többször is oda-vissza előzgették egymást Charles Leclerc-rel. A McLaren-pilóta mégis azt mondja, az teljesen más helyzet volt.

„Teljesen különbözött a két dolog, ami történt Magnussennel az FP1-en és amit Leclerc-rel műveltünk a délutáni edzésen. Az FP2-n csatáztunk egy jót Leclerc-rel, tudni akartuk, hogyan viselkedik az autónk forgalomban és harc közben. Charles-lal meg akartuk ismerni a korlátainkat, vele pedig ezek mindig nyugodt csaták, ráadásul egy nagyon tehetséges pilótáról beszélünk, tehát megpróbáltuk élvezni a pillanatot” – tért ki a Sauber versenyzőjével történt előzgetésére Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: