DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz sajnálja a MotoGP-s srácokat

Nem azt kapta az újraaszfaltozott brit pályától Carlos Sainz, amit várt. A spanyol elmondása szerint jobb lett a tapadás, de megmaradtak a hepehupák, aminek a MotoGP versenyzői nem fognak örülni.

A Renault spanyol pilótája egyébként egyszer sem végzett az első tízben a pénteki szabadedzések alkalmával, de a délutáni gyakorláson már csak pár századdal maradt el ettől a céltól. Carlos Sainz két másodpercet kapott az élen álló Vetteltől, ami jelzi, hogy továbbra is hatalmas a szakadék a három topcsapat és a középmezőny között.

sainz-a-brit-szabadedzesrol-2018



A brit pályát újraaszfaltozták, csakúgy, mint a barcelonait, így volt összehasonlítási alapja a versenyzőknek a két munka között. Sainz így látja a különbségeket: „Nagyon különös a helyzet. Olyan szituációt vártam, mint Barcelonában, ahol remek munkát végeztek, talán túlságosan is, mivel olyan lett az aszfalt, mintha jég lenne, nagyon tapad és nincsenek huplik.”

 „De itt meglepődtem, mivel talán elértük a tapadásban a barcelonai szintet és a jobb kerékvetőket, de legalább olyan hepehupás, ha nem jobban, mint tavaly. Nekem ez nem nagy probléma, de sajnálom a MotoGP-s srácokat, akik kérték ezt a változtatást, és nem azt fogják megkapni, amit szerettek volna.”

A francia gárda versenyzője így értékelte az első edzéseket: „Hasznos és pozitív napot zártunk. Jobb péntekünk volt, mint az elmúlt néhány versenyen, amiken rendre szenvedtünk, és hirtelen fordítottunk szombaton. Nagyon lelkesek voltunk, hogy sok kört tehessünk meg, és reméljük, hogy egy kicsit jobb alapunk lesz a hétvége további részében. Úgy éreztem, hogy az egyensúly egy kicsit jobbnak tűnt, mint Ausztriában és Paul Ricardon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: