DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

F3-as élmenő lehet Hartley helyettese a Toro Rossónál 2019-ben

Régóta kimondottan bizonytalan Brendon Hartley helye a Toro Rossónál, több név is felmerült már, mint az új-zélandi potenciális helyettese. Most egy újabb került be a kalapba. A 19 éves angol jelenleg az F3-as Európa-bajnokságban versenyez.

Tavalyi beugrását még rá lehetett fogni arra, hogy Brendon Hartley-nak vissza kell rázódnia a formaautózásba hosszú évek WEC-ezése után, de az új-zélandi idén is komoly veréseket kap csapattársától, Pierre Gaslytól. Ahhoz, hogy ezt lássuk, elég, ha csak a ponttáblázatra tekintünk, Gasly eddig 18-at szerzett, Hartley neve mellett viszont egyetlen árva pontocskát találunk.

Ennek fényében mondhatni nem meglepő, hogy az elmúlt hetekben, még bőven a szezon első felében felmerült Hartley kirúgása. Több név felmerült a helyettesítésre, a legvadabb talán az volt, hogy a Toro Rosso állítólag megkörnyékezte a McLarent, hogy amúgy foci-módra adják nekik kölcsön Lando Norrist.

Most egy újabb név merült fel Hartley potenciális utódjaként, akiről maga a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko beszélt a Motorsport.comnak. „Az idény végén (már készen állna az F1-re)” - fogalmazott magabiztosan Ticktummal kapcsolatban Marko. 

04118002_245



„A Norisringen belerohannak hátulról, kórházba viszik, majd azt mondja, ő versenyezni akar, és nem csak hogy akar, meg is nyeri a versenyt! Őrült, de nagyon gyors. Illene a csapatba. Egy ponttal van csak lemaradva a bajnokságban úgy, hogy már kétszer is volt műszaki hibája.”

Ticktumban minden megvan Marko szerint. „Mi a leggyorsabbakat keressük. Ha valaki még ilyen karakter is mellé, az csak jó, de nem feltétlenül kell valakinek ennyire őrültnek lenni, hogy hozzánk kerülhessen.”

A legnagyobb akadály Ticktum szerződtetésével kapcsolatban az lehet, hogy gyakorlatilag biztosan nem szerez annyi pontot, ami a szuperlicenszhez szükséges. Amennyiben az angol idén bajnok lenne, az FIA jelenlegi szabályozása értelmében ezért 30 pont járna, ezzel Ticktum részt vehetne teszteken és szabadedzéseken, de versenyen nem. Hacsak a szövetség meg nem változtatja szabályait...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: