DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas autójában motort kell cserélni

A Mercedes megerősítette, hogy elővigyázatosságból kicserélik Valtteri Bottas autójában a motort, mivel még nem volt lehetőségük tüzetesen átvizsgálni, így egy új motorral vág neki a Brit Nagydíjnak.

Bottas autója egy hidraulikai meghibásodás miatt állt meg az Osztrák Nagydíjon, így kénytelen volt a második pozícióból feladni a versenyt. A Mercedes részéről elmondták, hogy fogják még a későbbiekben használni ezt a motort, de mivel még nem volt elég idejük, hogy megfelelően átvizsgálhassák az erőforrás minden egységét, ezért inkább kicserélik erre a hétvégére.

Megerősítették, hogy négy egységet cseréltek ki a Brit Nagydíjra: a belső égésű motort, az MGU-H-t, az MGU-K-t és a turbófeltöltőt.

Bottasra mostanság rájár a rúd


Bottas a hétvégén azonban még nem kap büntetést, viszont néhány egységnél elérte a maximálisan megengedhető éves limitet a 77-es Mercedes, ezért egy esetleges későbbi meghibásodás esetén valószínűleg már számolnia kell egy tízhelyes rajtbüntetéssel a finnek.

Ugyan Lewis Hamilton is nullázott Ausztriában, de az angol pilótának nem volt szükséges a motorcsere, mivel az ő autóját azonnal megállította a csapat, mikor problémát észleltek, és ezeket azóta ki is javították.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: