DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes reagált Hamilton hibájára

Az Osztrák Nagydíjon mindkét gyári Mercedes meghibásodott és kiesett, a gyártó azonnal reagált a problémára. Silverstone-ban mind a hat érintett autó módosított üzemanyagadagolót kap.

Spielbergben a múlt héten olyan történt Lewis Hamiltonnal, ami 2016 októbere óta nem esett meg, technikai hiba miatt nem tudott befejezni egy versenyt. A futam első felében Valtteri Bottas, a hajrában pedig Lewis Hamilton alatt hibásodott meg a Mercedes, bár elméletileg két teljesen külön gondról van szó.

Bottas autójában a hidarulika, Hamilton gépében pedig az üzemanyagpumpa ment tönkre. A Mercedes azonnal elkezdte a vizsgálatot és már hétfőn pontosan megállapította a kiesések okát. Mivel az üzemanyagadagoló szorosan kapcsolódik az új, fejlesztett motorhoz, ezért a gyári és a partnercsapatok (Williams, Force India) már áttervezett variánst kaptak Silverstone-ban.

Hamilton biztos benne, hogy az ausztriai probléma nem ismétlődik meg


Sem Bottas, sem Hamilton meghibásodása korábban sosem jelentkezett, de a Mercedes biztosra akart menni, hogy a két héttel ezelőtt bevetett, fejlesztett erőforrás nem okoz több galibát. A hazai versenyére készülő Hamilton rendkívül elégedett csapata reakciójával. Igaz, biztos abban, hogy motorerőben jelenleg a Ferrari veri a Mercedest.

„Ezek a gondok csak még inkább egységbe kovácsoltak minket, jobban, mint bármelyik évben. Fájdalmas volt megélni, de ettől csak még szorosabb lett a kapcsolat a csapattagokkal és még inkább megerősít minket. Rögtön a verseny után, ahogy a srácok visszakapták az autót, azonnal elkezdték keresni a megoldást és már aznap estére rá is leltek” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

„Áttervezték az érintett alkatrészt és már tesztelték is. A csapat egészen szuper volt és biztos vagyok benne, hogy mindent megtettünk azért, hogy a hibák ne ismétlődhessenek meg újra” – tette hozzá a brit ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: