DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: A Red Bull-Honda világbajnok lesz

Toto Wolff egészen biztos abban, hogy a Red Bull jól döntött azzal, hogy Honda-motorokra vált. Szerinte ez a szövetség a legjobb esély mindkét fél számára, hogy világbajnoki címeket nyerjenek.

A Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a Red Bull a lehető legjobb döntést hozta azzal, hogy a következő szezontól a Hondával köt motorszállítói szerződést. Ezzel ugyanis hosszú távon nagy előnyt élvez majd és így lesznek a legkomolyabb esélyei arra, hogy világbajnoki címeket nyerjen.

Az energiaitalos istálló a Renault és a Honda közül választhatott, a Kanadai Nagydíjon bemutatott, fejlesztett erőforrásokat hasonlította össze tüzetesen. A francia gyártó folyamatosan sürgette a bikákat, hogy döntsenek, végül úgy határoztak, hogy a japánokkal kötnek szerződést és követik fiókcsapatukat, a Toro Rossót.

Ezzel a Red Bull kvázi gyári istállóvá válik jövőre és egyre több vélemény (például a jelenleg is Hondával versenyző Pierre Gasly) szerint jól járnak a fejlődési pályára állt japán gyártóval és meg sem állnak a világbajnoki címig. Ehhez azért Sakurában rengeteget kell még fejlődni, ugyanis a fejlesztett Honda-motor ugyan teljesítményben sokat javult, de a megbízhatóság ismét kérdőjeles lett.

A Mercedes csapatfőnöke is úgy véli, a Honda világbajnoki címhez segíti majd a Red Bullt


Az egyik fő rivális, Mercedes szintén azon a párton áll, hogy a bikák jól járnak a váltással. „Külső szemlélőként biztosan ez a legjobb előrelépés mindkét fél számára. Fontos volt, hogy a Red Bull is gyári istálló legyen. Hosszú távon mindenképpen így lesz a legjobb esélyük világbajnoki címeket nyerni” – nyilatkozta Toto Wolff.

„Talán eleinte több munkájuk lesz. De innen nézve, hosszabb távon abszolút a legjobban határoztak. Alig várom, hogy keményen csatázhassunk a Red Bull-Honda ellen. A Mercedes számára is fontos, hogy csúcsmárkákat vonzzunk a Formula-1-be.”

„A minél több motorszállító és a minél nagyobb számú multinacionális vállalat, mint például a Red Bull, mindannyiunk számára előnyösebb. Nincs kétségem afelől, hogy a Red Bull-Honda együttműködés versenyképes lesz. A technikai lehetőségek és a források jelentősen bővültek” – tette hozzá a rivális csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: