DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Meglepi Bergert, hogy ennyi F1-es rajongó van még

El lehet aludni a versenyeken – fogalmazta meg kritikáját Gerhard Berger, aki a DTM főnökeként tudja, miről beszél, mikor a Liberty Media figyelemelterelő lépéseit emlegeti.

Az osztrák Gerhard Berger nem csupán tízszeres futamgyőztesként és egykori Formula-1-es pilótaként figyeli a királykategóriában zajló változásokat, hiszen ő maga is egy sikeres, nemzetközi népszerűségnek örvendő széria, a DTM vezetője. Bergert nem nyűgözi le a sportág irányítását 2017 elején átvevő Liberty Media politikája:

„Úgy látom, hogy egyes lépések célja a figyelemelterelés. Nézzük a rajtrácslányok tilalmát, vagy azt, hogy nem lehet a sisakok színét változtatni. Eközben pedig elalszunk a tévé előtt. A Liberty Media próbálkozik, hogy a sportot vonzóbbá tegye, de ha a show a pályán nem jó, akkor minden haszontalan. Az igazat megvallva meglep, hogy még mindig ennyi rajongó van” – mondta az Auto Hebdo lapnak Gerhard Berger.



1984 és 1997 között pályafutását elsősorban a Benetton, Ferrari és McLaren csapatoknál töltötte, ezért lesújtja, ami utóbbi istálló háza táján zajlik: „Kissé fájdalmas azt látni, mi folyik náluk. Az én tapasztalataim alapján ennek nem így kellene történnie. Talán tévedek, de jelenleg lassú a haladás. Nem az én dolgom, de mintha nagy bonyodalmak kezdődnének” – mondta vészjóslóan a csapatról, amely motorváltása után a vezetőség átalakítását is megkezdte, Eric Boullier távozott versenyigazgató posztjáról, Gil de Ferrant viszont sportigazgatónak nevezték ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: