DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica jövője néhány hónapon belül eldől

A lengyel Robert Kubica elmondta, hogy néhány hónapon belül tisztábban fogja látni, hogy reálisak-e az esélyei arra, hogy 2019-ben végre újra láthassuk a rajtrácson.

A lengyel jelenleg a Williams istálló fejlesztési pilótája, de korábban elég magabiztos volt azt illetően, hogy versenyzői ülést kaphat erre az idényre. A Renault végül úgy döntött, Carlos Sainz-nak ad bizalmat, mely elmondható, hogy jó döntés volt, a Williams pedig inkább Szergej Szirotkint ültette be Lance Stroll mellé. A szebb napokat is megélt istálló abszolút sereghajtó jelenleg a Formula-1-ben. Robert Kubica azonban továbbra sem tett le arról az álmáról, hogy visszatérhessen a száguldó cirkuszba, mint pilóta.

Nem tagadom, hogy nagyjából tíz hónapig úgy festett, valóban van lehetőségem visszatérni a mezőnybe” – kezdte Kubica elmondani a részleteket a lengyel Swiat Wiscigow lapnak.

Vajon láthatjuk még Kubicát vasárnaponként F1-es autóban?


„Nem egyszerű a helyzet. Nehéz erről a szituációról beszélnem, mert tavaly is 99,9%-ban biztos voltam benne, hogy idén ott lehetek a rajtrácson, de nem jött össze. Néhányan azért azt mondják, szerencsém van” – utalt rá Kubica egy kis mosollyal, hogy a Williams csapnivalóan teljesít idén.

„Sok csapattal vettem már fel a kapcsolatot, persze vannak olyanok is, akikkel még volna lehetőségem beszélni, de annyit elmondhatok, hogy a következő két-három hónapban pontot tehetünk az ügy végére. Megértem a csapatfőnököket is, hiszen ha belegondolom magam a helyükbe, nagyon rizikós döntés volna engem választani, és nincs semmilyen garancia rá, hogy beválnék.”

Közben Kubica azt is elismerte, hogy a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg már nem erősíti menedzsmentjét, aki hozzásegítette a lengyelt ahhoz, hogy legalább a Williams fejlesztési pilótája lehessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: