DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gaslyt megérintette a halál szele

Pierre Gasly vegyes érzelmekkel tér vissza Silverstone-ba, ahol két éve, GP2-es pályafutása első győzelmét aratta. Pontosan ugyanakkor a halálhoz is közel került egy roppant súlyos balesetnél.

Idei tizedik állomásához érkezik a Formula-1, a hétvégén Silverstone-ban versenyez a mezőny. A Toro Rosso-Honda idén meglehetősen felemásan teljesít, kiugró eredmények és csalódások váltják egymást. Legutóbb, Ausztriában jó esély kínálkozott egy nyolcadik helyezésre, de a rajt utáni koccanás miatt megsérült autó megakadályozta Pierre Gasly-t abban, hogy az utolsó körökben hatékonyan védekezzen a sérült felfüggesztés miatt.

Most egy olyan helyszínre tér vissza, ahol jó és rossz emlékek is feltörnek a fiatal francia versenyzőben. „Bizonyos tekintetben furcsa lesz számomra visszatérni Silverstone-ba. Legutóbb 2016-ban versenyeztem itt, amikor életem első, GP2-es győzelmét szereztem. Ez nagyszerű élmény volt, viszont ugyanezen a hétvégén egy súlyos közúti balesetbe keveredtünk szüleimmel” – emlékezett vissza Pierre Gasly.

Súlyos baleset után, törött csigolyával nyert GP2-es futamot két évvel ezelőtt


„Hatalmas csattanás volt a pénteki napon, éppen a pályára menet, el is tört egy csigolyám, de édesanyám jóval súlyosabban sérült meg. Két hónapot töltött a kórház intenzív osztályán, nagyon közel állt a halálhoz, a balesetkor mi is azt hittük, nem éljük túl” – ismerte el a fiatal tehetség, aki mindezek ellenére megnyerte másfél nappal később a versenyt.

„Magát a pályát igazán szeretem, komplikált, de mégis nagyszerű, legendás kanyarokkal. A jelenlegi F1-es autókkal a Maggotts és Becketts kanyarokon átszáguldani hatalmas élmény. A lelkes angol szurkolók pedig csodás atmoszférát teremtenek. alig várom, hogy itt versenyezzek.”

„A Honda F1-es központjában, Milton Keynes-ben is teszek majd egy látogatást, szeretnék mindenkit motiválni, hogy továbbra is ilyen keményen dolgozzanak és tovább fejlődhessünk az évad hátralevő részében. Christian Horner meghívott minket agyaggalamb-lövészetre, olyat még sosem csináltam. Próbálok senkit sem eltalálni véletlenségből!” – tekintett előre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: