DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Egyszerűbb lesz a Renault élete a Red Bull nélkül

Cyril Abiteboul szerint a Red Bulltól megszabadulva már csak a saját fejlesztéseikre kell figyelni és nem kell időt, illetve energiát fektetni abba, hogy kiszolgálják a partner minden igényét.

A Renault részéről már nem egy olyan nyilatkozat látott napvilágott a Red Bull-lal való szakítás bejelentése óta, hogy ez nekik mennyire jó és Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató most is egy hasonlóval állt elő: arról beszélt, hogy így nem kell megosztaniuk a figyelmüket és nagyobb ütemben fejlődhetnek.

"Amikor kompromisszumokat kellett kötnünk a McLarennel, a gyári csapattal és a Red Bull-lal, akkor jó sok időt elvesztegettünk. Tudtuk, hogy hogyan dolgozzunk együtt nagyon jól, az együttműködés és a kommunikáció is remekül működött a Red Bull-lal, de egy nagyon nagy és nagyon sokat követelő csapatról beszélünk" - mondta a Motorsportnak.

renault_5



"Ez néha extra munkát kívánt a srácoktól, illetve kompromisszumot az ő igényeik és Enstone között, főleg a motor karosszériába való integrálásával kapcsolatban. Gyakran öltünk plusz időt és energiát az ő kéréseik teljesítésébe, most viszont lehetőségünk lesz maximálisan magunkra koncentrálni, ez mindenképpen változás lesz" - magyarázta a helyzetet Abiteboul.

"Az mindig nagy kihívást jelent, ha egyensúlyt kell találni két megoldás között úgy, hogy az egyik az egyik csapat, a másik a másik csapat számára optimális. Ez néha tényleg gondokat okozott, leginkább szerintem 2014-ben, amikor nagyon szenvedtünk a hűtéssel. Gyakran átbeszéltük a kipufogó helyzetét, mert ha megnézzük a két autó aerodinamikáját, akkor eléggé eltér egymástól. Persze a Red Bull a jobb, ez egyértelmű."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: