DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso reményei a Brit Nagydíj előtt

A kétszeres világbajnok elismerte, hogy a gyengén teljesítő McLaren számára Silverstone sem lesz könnyebb állomás, mint Ausztria. A végeredmény szempontjából azonban szívesen ismételne.

A spanyol ász az elmúlt hétvégén a bokszutcából volt kénytelen rajtolni, de a futam során számos ellenfelét megelőzve, jó hajrával végül a négy pontot érő nyolcadik helyen fejezte be az Osztrák Nagydíjat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ehhez kellett több ellenfelének balszerencséje is, hullottak előle, mint a legyek.

Ugyanakkor kitűnően kezelte a használt abroncsokat, ennek köszönhetően a végén a két Saubert és Pierre Gasly-t is maga mögé utasíthatta. Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy Silverstone (is) egy szenvedés lehet csapata számára, mégis nagyon várja, hogy a Formula-1 egyik legrégebbi pályáján versenyezhessen.

Egyelőre gyors megváltás nem várható a McLarentől


„Ausztriában mindent kihoztunk a helyzetből, amit csak lehetett, így értékes pontokkal gazdagodtunk. Bár Silverstone számunkra nehéz pálya, remélem, hogy tanultunk az eddigi hibákból és meg tudjuk ismételni osztrák eredményünket” – nyilatkozta Alonso a spanyol AS című lapnak.

„Extra energiát ad majd nekünk a helyi közönség támogatása. Silverstone az évad egyik legjobb pályája, óriási izgalom minden pilótának, amikor itt versenyezhet. A versenynaptár egyik klasszikus helyszíne, itt található a világ legjobb kanyarjai közül több is. Élmény ezeket tökéletesen teljesíteni, még különlegesebb érzés, amikor körről körre sikerül ugyanez” – tette hozzá a McLaren pilótája.

A McLaren istálló éppen komoly változásokat él meg, Eric Boullier lemondása után érdekes lesz figyelni, milyen irányba halad a wokingi istálló, szenvedni fognak, vagy felemelkedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: