DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo ellopná Hamilton győzelmét

A Formula-1-es mezőny számára Silverstone a következő állomás. Daniel Ricciardo itt debütált hét esztendővel ezelőtt, most pedig arra készül, hogy ellopja Lewis Hamilton elől a futamgyőzelmet.

Egy tehetséges, de a nagyközönség számára gyakorlatilag teljesen ismeretlen versenyző mutatkozhatott be a HRT színeiben a 2011-es Brit Nagydíjon. A mezőny leggyengébb versenyautójába, tapasztalatszerzés céljából a Red Bull beültette kiváló képességekkel rendelkező juniorját, Daniel Ricciardót.

A rettentően gyenge és megbízhatatlan versenyautóval a pontszerzés természetesen nem sikerült abban az évben a fiatal ausztrál számára, ám teljesítményével meggyőzte a Red Bull vezetőit arról, hogy 2012-re már a Toro Rosso egyik ülését kapja meg, két évvel később pedig már a nagycsapatban versenyezhetett. Nem is vallott szégyent.

Daniel Ricciardo Silverstone-ban, 2011-es debütálásakor


Bár a Red Bull a legutóbbi, Osztrák Nagydíjról győztesként távozhatott, Daniel Ricciardo technikai hiba miatt nem ért célba a bikák hazai versenyén. Most debütálásának helyszínén javíthat. „Dobogós helyet már szereztem itt, de nyerni még sosem sikerült. Azt hiszem, el kell lopnom Lewistől a győzelmet. Hazai mérlege egészen kiváló, de megpróbálok egy sikert elorozni tőle, mert mostanában túl jól végzik a dolgukat” – tekintett előre nevetve Daniel Ricciardo.

„Egyértelműen azt szeretném, ha ez a pálya maradna a versenynaptárban, remélem, így is lesz. Ha viszont mindenáron máshová kell vinni a Brit Nagydíjat, akkor Brands Hatch legyen az új pálya, nagyon durva lenne ott egy mai F1-es autóval versenyezni. Bárhogy is történik, legalább egy angol versenynek lennie kell a szezonban.”

„Karrierem első F1-es versenyét Silverstone-ban futottam, úgyhogy ez a hely mindig különleges marad számomra. Mindig is szerettem ezt a pályát, a Copse kanyarban padlógáz, majd a Maggots és a Becketts is remek kanyarok. Izgatottan várom a versenyt, az időjárást nem mindig kedvelem, de időnként nyerek, időnként veszítek vele” – fogalmazott Daniel Ricciardo, aki tavaly a mezőny végéről rajtolva küzdötte fel magát az ötödik pozícióba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: