DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Renault: Silverstone kemény kihívás lesz

A Renault csapatának nem volt túl jó hétvégéje Ausztriában, miután Nico Hülkenberg autójában felrobbant a továbbfejlesztett motor a verseny alatt, Carlos Sainz pedig csak a 12. helyen végzett.

Pont nélkül zárta az Osztrák Nagydíjat a francia istálló, ami egyértelműen csalódást keltő számukra, hiszen egy másik Renault-motoros autó, Verstappen Red Bullja meg tudta nyerni a versenyt, így először ünnepelhetett győzelmet hazai közönség előtt az osztrák csapat.

A Renault-nál nagyon élvezetes, ugyanakkor rendkívül nehéz versenyre számítanak: „Silverstone nagyon kemény kihívás elé fog állítani bennünket” – kezdte Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője. „Nehéz lesz, de keményen dolgozunk, hogy visszatérjünk a helyes útra. Ez szinte a második hazai versenyünk, tulajdonképpen egy kőhajításnyira van a gyárunk a pályától. Nagy lökést adna egy újabb kettős pontszerzés, ahogy közelítünk a nyári szünet felé.”

Egy biztos, a pilóták élvezni fogják a Brit Nagydíjat


Hülkenberg Ausztriában nem ért célba, de ami a Brit Nagydíjat illeti, magabiztos: „Ez a pálya abszolút fekszik nekem. Hosszú, gyors kanyarok, sok leszorítóerő és igényel egy kis merészséget is, hogy a legtöbbet tudd kihozni az autóból. Nagy önbizalmat ad, hogy Silvertsone-ban az elmúlt öt versenyen kivétel nélkül pontot szereztem. Itt az ideje, hogy ez a szám hatra növekedjen.”

Carlos Sainz is méltatta a legendás aszfaltcsíkot, szerinte ez az egyik legjobb pálya a versenynaptárban: „Silverstone egyértelműen az egyik kedvencem. Nagyon gyors és egyszerűen fantasztikus hely versenyzésre. Könnyű kiválasztanom a kedvenc részem. A második szektor talán a legjobb az összes pálya közül. Mikor átmegyek óriási sebességgel a Copse-on, az ad egy löketet, de ez csak még jobb lesz, mikor megérkezek a Maggots-Becketts-Chapel hármasba. Van egy fantasztikus ritmusa ennek a résznek, ahogy balra-jobbra-balra, aztán megint jobbra kell kanyarodni, elképesztő sebesség mellett. Abszolút lélegzetelállító.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: