DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton a kieséskor is csapatát dicsérte

Másfél éve nem volt példa arra, hogy Lewis Hamilton technikai hiba miatt kényszerüljön kiállni egy Formula-1-es versenyből. Ám a kiesés után sem ócsárolta csapatát, sőt, a dicséret hangján szólt.

Teljes KO-t szenvedett a Mercedes az elmúlt hétvégén az Osztrák Nagydíjon. Először Valtteri Bottas autója adta meg magát, majd a futam hajrájában Lewis Hamilton alatt is megállt a villámgyors Ezüst Nyíl. A 2016-os, Malajziai Nagydíj óta nem történt ilyen a négyszeres világbajnok brit pilótával, az utolsó, technikai hiba miatt bekövetkező kettős kiesésre pedig a statisztikák szerint az 1955-ös Olasz Nagydíjig kell visszamennünk az időben.

Másfél évet lehúzott úgy a Formula-1-ben Lewis Hamilton, hogy nem hibásodott meg futam közben az autója, így nem véletlen, hogy a természetes keserű érzés mellé nagyfokú büszkeség is vegyült az Osztrák Nagydíjon történt kiesésekor, hogy istállója rendre megbízható autóval áll elő. A német gyártó is reméli, egyszeri kisiklás volt Spielberg.

Még a kiesésekor is csapatát dicsérte Lewis Hamilton


Amikor észlelte Hamilton, hogy elromlott az autó és félre kell állnia, nem sokkal később bejelentkezett a rádión és ezt mondta: „Nem tudom, hányan halljátok ezt most Brixworth-ben és Brackley-ben. Nem is emlékszem, mikor volt az utolsó kiesésem. Az elmúlt években a mi csapatunk jelentkezett a legmegbízhatóbb versenyautóval, nagyon régóta ez a csapat rendelkezik a legjobb autóval és ez a legjobb csapat, amellyel valaha is versenyeztem. Fel kell állnunk ebből az ütésből, de nincs kétségem, hogy már legközelebb nagyon erősen térünk vissza” – idézi Hamilton rádióüzenetét Toto Wolff csapatfőnök.

„Ez az ő gondolkodása. Meg kell vizsgálnunk, mi ment tönkre és megpróbálni nem elkövetni még egyszer ezt a hibát. Most már Silverstone-ra kell összpontosítanunk és olyan jól versenyeznünk ott, ahogy az elmúlt években minden alkalommal” – tette hozzá Wolff.

A kiesés miatt Lewis Hamilton az összetett második helyére esett vissza, de hátránya mindössze egyetlen egység a tabella élén álló Sebastian Vettel mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: