DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brown: Elfogadhatatlan a helyzet a McLarennél

Eric Boullier távozásával indul el az újjáépülés útján a nagyon mélyen lévő wokingi F1-es istálló - Zak Brown szerint stabilitásra és szilárd alapokra van szükségük, így tudnak megújulni.

A McLaren szerdán közleményben tudatta, hogy azonnal hatállyal változások történnek a csapat vezetőségében. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója benyújtotta lemondását, melyet Zak Brown vezérigazgató elfogadott. A döntés nem hatott óriási meglepetésként - valahol el kellett kezdeni az újjáépítését.

"Az idei eredményeink egyértelműen azt mutatták meg, hogy komoly lemaradásunk van a teljesítményt illetően. Alulteljesítünk ahhoz képest, hogy milyen súlyú történelmünk van, hogy mennyi tehetség van a csapatban, hogy milyen források és technológia áll a rendelkezésünkre" - mondta az Autosportnak Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

boullierbrown



"Ez abból fakad, hogy évekig volt instabil a csapat és ez most tetőzik. Ha megnézzük az elmúlt hét-nyolc évet, vezérigazgatók és tulajdonosok jöttek-mentek, nem voltunk képesek megvetni a lábunkat és újjáépíteni ezt a csapatot. Most ezt fogjuk tenni" - jelentette ki az üzletember.

"Mindannyiunk számára fájdalmas azt látni, hogy a McLaren nem annyira sikeres, mint amennyire tudjuk, hogy lehetne. Ez teljességgel elfogadhatatlan és nagyon fájó. Fejlődünk ugyan, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ennél sokkal jobbat várjunk. Stabilizálni kell magunkat, szilárd alapokra kell helyezni a csapatot. A helyzet nem egy éjszaka alakult ki és nem is egy éjszaka alatt fogjuk megoldani, de ez a mai az első lépésünk a győzelemhez vezető úton" - magyarázta tovább Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: