DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: A Mercedes visszavág Silverstone-ban

A lehető legrosszabbul sikerült a címvédő gárda számára az Osztrák Nagydíj: kettős győzelem helyett pont nélkül távoztak Spielbergből. Brawn szerint ennek ellenére Angliában ismét erősek lesznek.

A Mercedestől nullázást utoljára 2016-ban Spanyolországban láthattunk, amikor az első körben kiütötte egymást Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Ezúttal két műszaki hiba vezetett a borzalmas eredményhez, ami ráadásul azt is hozhatja magával, hogy Silverstone-ban motort kell cserélni az autókban a következő hétvégén.

A Mercedes szempontjából negatív események közé az is hozzátartozik, hogy megelőzte őket a pontversenyben legnagyobb riválisuk, amire Ross Brawn mutatott rá: „Most egy lehetőség adódott ellépniük a Ferraritól és Sebastian Vetteltől, de ez azzal végződött, hogy az olaszok és a német is megelőzte őket mindkét bajnokságban.”

 brawn-a-mercedes-visszavag-silverstoneban-2018



A Liberty Media tagja úgy gondolja, hogy előreléptek a németek: „Ennek ellenére a kanadai nehézségek után a Mercedes megmutatta, hogy határozott lépést tett előre a teljesítmény terén, köszönhetően a jelentős fejlesztéseknek, amiket a motoron és a vázon hajtottak végre. ”

Brawn erős Mercedest vár a soron következő hétvégén: „Franciaországban a fejlesztett erőforrás jól muzsikált, Ausztriában viszont gyengén szerepelt. Biztos vagyok benne, hogy Silverstone-ban, ahol Hamilton további löketet fog kapni a hazai pálya miatt, a csapat keményen fog küzdeni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: