DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen: A McLaren teljesítménye sajnálatos

Kevin Magnussen szerint sajnálatos, ami az utóbbi időben zajlik a McLaren háza táján. Sajnálja, hogy volt csapata nem tart ott, ahol lennie kellene, de közben saját jelenlegi helyzetével elégedett.

Magnussen véleménye szerint sajnálatos, hogy a McLaren nem tud győzelmekért, de legalább dobogóért harcolni, ugyanakkor büszkeséggel tölti el, hogy jelenlegi csapata képes kiugró eredmények elérésére.

A dán versenyző junior pályafutásának jelentős részét töltötte a McLarennél, majd 2014-ben velük is mutatkozott be a Formula-1-ben, hogy mindössze egyetlen szezon után Fernando Alonsót ültessék be a helyére. 2015-ben a Renault pilótája lett, hogy később csatlakozzon a Haashoz, ahol jelenleg is versenyez, sőt élete legjobb idényét teljesíti éppen.

„Rendkívül meggyőzően teljesít idén az autónk, elképesztő, hogy olyan csapatokkal vesszük fel a versenyt, mint a Renault vagy éppen a McLaren, de jobbak vagyunk a Williamsnél és a Force Indiánál is. Ez olyasvalami, amire egy ilyen kiscsapat büszke lehet. Nagyon keményen dolgozunk, hogy elérjük ezeket a sikereket.”

Magnussen büszke jelenlegi csapatára


„Meg is vagyok lepődve kissé, kifejezetten, ami a McLarent illeti. Amikor náluk voltam, nyilvánvaló volt, hogy egy jó csapat, egy nagy és gyönyörű csapat. Már nem tartom senkivel sem a kapcsolatot onnan, így nem tudhatom, mik okozzák a problémáikat, de nem esik jól így látni a volt csapatomat. Sajnálatos, hogy egy ilyen patinás csapat így szenved. Annak viszont örülök, hogy mi versenyképesek vagyunk és le tudjuk őket győzni, de egyértelműen nem itt van a McLaren helye.”

Magnussen továbbra is azzal büszkélkedhet, hogy ő érte el a legjobb eredményt a McLaren számára Jenson Button 2012-es, Brazil Nagydíjon aratott győzelme óta, mikor 2014-ben, Ausztráliában a második helyen végzett, azonban akkor a McLaren úgy döntött, hogy nem tart igényt Magnussen munkájára. Vajon most is így döntenének?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: