DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: Az F1-nek szüksége van Alonsóra

A Formula-1 sportszakmai igazgatója szerint fontos lenne, hogy a sportág megtartson olyan pilótákat, mint Fernando Alonso. A spanyol ugyanis kifelé kacsintgat, de Brawn nem szeretné elengedni.

Fernando Alonso, a szakemberek egyöntetű véleménye szerint változatlanul a mezőny egyik legjobb pilótája, mégis több, mint öt évet kell visszamenni az időben, hogy utolsó futamgyőzelmére ráleljünk. Nem ő megy lassabban, hanem folyamatosan versenyképtelen autóban köröz, lassan négy éve dobogóra sem került a kétszeres világbajnok.

A McLaren idén sem igazolta a várakozásokat, ugyanis három évnyi hondás szenvedés után a Renault-motorral is arcpirítóan gyenge teljesítményt nyújt az istálló. Időközben Fernando Alonso 36 esztendős lett, de egyáltalán nem várható, hogy rövid időn belül a wokingiak megoldják a gondokat és legalább a dobogóért harcolhat.

A spanyol már más sorozatokban is kipróbálta magát, az Indy 500 után a WEC-ben is igen versenyképesnek bizonyult, tehát a tudása nem kopott meg. A McLaren év eleje óta csak lejjebb csúszott az erősorrendben, éppen ezért spekulálnak egyre többen azon, hogy év végén hátat fordít a száguldó cirkusznak, amit Lewis Hamilton meg is értene.

Alonsónak még mindig óriási rajongótábora van, nem véletlenül


Ross Brawn azonban legkevésbé sem szeretné, ha ez megtörténne, mert az ilyen egyéniségekre nagy szüksége van a Formula-1-nek. „Nem tudhatjuk, talán tényleg a Formula-1-en kívül tud igazán kiteljesedni. De nagyon remélem, hogy nem ez lesz a helyzet. Még mindig pokolian gyors pilóta és a Formula-1-nek szüksége van ilyen karizmával és tehetséggel megáldott versenyzőkre” – reagált Ross Brawn.

„Fernando Kanadában a 300. nagydíjhétvégéjén állt rajthoz, majd villámgyorsan Le Mans-ba utazott, ahol a következő hétvégén megnyerte újoncként a Le Mans-i 24 órást (Nakajimával és Buemivel társulva). Az Osztrák Nagydíj zsinórban a negyedik, pályán töltött hétvégéje volt, ám fáradtságnak, kimerültségnek nyomát sem láthattuk” – dicsérte a spanyol munkabírását a Ferrari egykori sikerkovácsa.

„Ugyanolyan lelkesen harcolt az utolsó kör végéig, mint ifjúkorában. Röviden szólva, Alonso Ausztriában megint csodálatos versenyt produkált. A bokszutcai rajt után is helyén volt a szíve és egy nem igazán versenyképes autót egészen a nyolcadik helyig hozott fel” – tette hozzá Ross Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: