DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Pirellit váratlanul érte a gumik viselkedése

A Pirellinél elismerték, hogy váratlanul érte őket a gumik szemcsésedése az Osztrák Nagydíjon. Az abroncsok teljesen másként viselkedtek vasárnap, mint pénteken.

Carlos Sainz vezethetetlennek minősítette autóját a verseny után, míg Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo is kénytelen volt egy nem tervezett kiállást beiktatni, a gumik szemcsésedése miatt.

A futamgyőztes, Max Verstappen jól kezelte az abroncsait, ahogyan a Ferrari pilótái is.  Mario Isola, a Pirelli F1-es vezetője szerint a sport része kell legyen a gumikkal való küzdelem, ugyanakkor elismerte, hogy nem ennyire extrém mértékben: „Tavaly is láthattuk már, hogy voltak itt problémák az abroncsokkal, így valószínűsíthető, hogy ez a pálya hajlamos nagyobb gumikopást előidézni."

Vékonyabb futófelületű abroncsokat láthatunk Angliában is


„Vasárnap sokkal melegebb volt, teljesen mások voltak a körülmények, mint pénteken, így elképesztően nehéz lett volna előre látni ezt a helyzetet.”

A Pirelli Silverstone-ba már újból a vékonyabb futófelületű abroncsokat fogja magával vinni, amelyet Barcelonában és Franciaországban is használtak a csapatok. Hamilton szerint ezeket a gumikat kellett volna elhozni az Osztrák Nagydíjra is és akkor nem lettek volna gondjaik az abroncsokkal.

„Fontos, hogy megvizsgáljuk a gumikon keletkezett hólyagokat, hogy megtudhassuk, ezek csak felületi sérülések voltak, avagy sem” – fejezte be Isola.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: