DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Leclerc szerződtetése hiba

Sajtóértesülések szerint Charles Leclerc már jövőre a Ferrari versenyzője lesz, kétéves kontraktust írt alá. Az 1997-es világbajnok szerint többszörösen hibáznak ezzel az olaszok.

Jacques Villeneuve-től megszoktuk, hogy mindig őszintén kimondja véleményét mindenről és mindenkiről. Nemrég Max Verstappent osztotta ki, most éppen Charles Leclerc a soros. Bár elismeri a rendkívül fiatal, újonc pilóta remek teljesítményét, túlságosan korainak tartja, hogy a monacói már 2019-től a Ferrari versenyzője legyen, mert mindkét részről nagy a kockázat.

Az egyetlen kanadai világbajnok a La Gazzetta dello Sport azon értesülésére reagált, miszerint Leclerc már alá is írta jövő évtől esedékes, kétéves szerződését a Ferrarival, ahol Kimi Raikkönen helyére érkezik. „Úgy vélem, túl korai ez még számára” – fejtette ki véleményét Jacques Villeneuve.

A hírek szerint jövőre Leclerc és Vettel csapattársak lesznek


„Egyrészt azt kockáztatja a Ferrari, hogy esetleg leég a világbajnoki esélyes csapatnál, ha Vettel nagyobb különbséggel győzné le. Másrészt az istállónak egy tapasztalt második számú pilótára van szüksége, Kimi Raikkönen pedig meglehetősen stabilan megy idén.”

„Továbbá, ha Sebastiannak egyedül kell fejlesztenie az autót a jövő évben, szintén hátrányt szenved el a Scuderia. Hagynék még egy évet Leclerc-nek (a Saubernél), hogy tovább fejlődjön és tanuljon. Nem is értem, miért kell ennyire sietni, hiszen Ferrari-juniorként eleve szerződésben áll a Ferrarival, nem kellene kapkodni azzal, hogy felhozzák az anyacsapatba. Egyelőre azt sem tudjuk, mennyire jó pilóta, kizárólag Ericssonhoz tudjuk hasonlítani” – tette hozzá az 1997-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: