DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Magnussen nem törődik a ferraris pletykákkal

Kevin Magnussen egyértelművé tette, hogy nem foglalkozik az őt Ferrariban látó híresztelésekkel, jelenleg kizárólag a Haasra akar koncentrálni, mivel nincs is számára jobb opció.

Kiváló versenyen van túl a Haas F1-es csapata, hiszen az Osztrák Nagydíjon negyedik, illetve ötödik helyen értek célba, így végre Grosjean is megszerezte hosszú idő után első pontjait, sőt, rögtön tizenkettőt.

Hallani lehetett az utóbbi időben, hogy nem csak Charles Leclerc, de Kevin Magnussen is esélyes lehet arra, hogy átvegye Kimi Raikkönen helyét a Scuderiánál, azonban a dán versenyző a Haasnál képzeli el a jövőjét: „Közel vagyunk egy megállapodáshoz, és szeretek is itt versenyezni. Mindaddig, míg nem kapok ajánlatot valamelyik topcsapattól, addig nem tudok jobb helyet elképzelni számomra, mint a Haas” – szögezte le Magnussen, majd hozzátette: „És nincs ajánlatom topcsapattól.”

Jól érzi magát a Haasnál Magnussen


Megkérdezték tőle, hogy igazak-e a hírek a Ferrarival kapcsolatosan, de a dán könnyedén lerázta magáról a kérdést: „Ez egy olyan dolog, amire perpillanat nem fókuszálok. Mindenkinek az az álma, hogy egy nagycsapatnál versenyezzen, de most a Haas az első számomra.”

Charles Leclerc szerződtetése persze így is valószínűbbnek tűnik, de Kevin Magnussen valóban egészen meggyőző teljesítményt nyújt az idén. Már 37 ponttal rendelkezik, és csak a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull pilótái előzik meg őt a pontversenyben. Charles Leclerc eddig 13 megszerzett pontnál tart, persze egy Sauberrel nyilván nehezebb dolga van, mint Magnussennek a Haas volánja mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: