DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jos Verstappen: Soha többé nem lehet kérdés Max stílusa

Pont ugyanazzal az agresszív vezetéssel szerezte meg a győzelmet az Osztrák Nagydíj nyertese, amelyet annyian kifogásoltak a szezon során. Verstappen papa szerint innentől a kritikusoknak hallgass a neve.

A Verstappenek Ausztriában üzentek a fanyalgóknak: részben a pályán, a Red Bull-pilóta pályafutása negyedik győzelme révén, részben pedig nyilatkozatok formájában. Max Verstappen még a vasárnapi futam előtt közölte a „billentyűvitézekkel”, hogy „mindig nekem lesz igazam”. Az elsőség után apja, Jos Verstappen ismételte el szinte ugyanezt:

„Soha többé nem szabadna senkinek megkérdőjelezni Max úgynevezett agresszív vezetési stílusát. Max tisztában van vele, mit csinál” – mondta a grandprix247.com szerint holland riportereknek az idősebb Verstappen. „Finomhangolnia kell néhány apróságot, amit ő maga is megért. Ahogyan viszont tapasztalatot szerez, egyre jobb és jobb lesz. Tudja, hogy mire képes, ezt az első kanyarban láthattuk, ahogyan megelőzte Raikkönent. Ez Max.”



Mindkét Verstappen hangsúlyozta, az elmúlt versenyeken elért eredmények – a Kanadai Nagydíjtól kezdve egy harmadik, egy másik és egy első hely – nem annak köszönhetők, hogy a 20 éves pilóta változtatott vezetési stílusán.

„Aki ilyet mond vagy leír, annak fogalma sincsen. Pontosan ugyanazzal a vezetési stílussal győzött. A kritika a legnagyobb marhaság volt. Maxnak természetesen finomítania kell pár dolgot, de a tapasztalat és életkor által csak még jobb lesz. Mindig megbeszéljük egymással, de még az sem lenne szükséges. Max maga is tudja, mi történik, és Ausztriában megmutatta, hogy mennyire jól átlátja.”

„Épp beszéltem pár emberrel, és azt javasoltam, hogy a képességeit soha többet nem szabadna megkérdőjeleznünk, mert tényleg tudja, hogy mit csinál. Mindent irányítása alatt tart. Senkinek sem szabad többet ezt megkérdőjelezni” – ismételte magabiztosan Jos Verstappen, hogy a kritikusokról ezúttal hallani sem akar.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: