DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen nem érti Vettel büntetését

Kimi Raikkönen látott már Vettelénél sokkal rosszabb feltartásokat is, ahol semmilyen szankció nem történt. Csapattársa elismeri, jelen pillanatban a Mercedes átlépett rajtuk, de visszavágnak.

Általában szoros különbségek jellemezték az Osztrák Nagydíj időmérő edzését, de ez az első sorokban csak részben igaz. Valtteri Bottas mindössze tizenkilenc ezreddel utasította maga mögé Lewis Hamiltont, a Ferrarira azonban több, mint háromtizedes verést mértek. Eredetileg a harmadik rajtpozíciót szerezte meg Sebastian Vettel, de utólag három hellyel visszasorolták, mert a Q2 végén feltartotta Carlos Sainz Renault-ját.

Bár a spanyol is továbbjutott az időmérő döntő szakaszába, így is megbüntették a négyszeres világbajnok német pilótát. Vettelt Franciaországban plusz öt másodperccel sújtották, ott csapattársa egyetértett a büntetéssel. Kimi Raikkönen szerint viszont ez egy másik eset és maradt már megtorlatlan ennél sokkal erősebb feltartás is.

Raikkönen szerint rosszabb esetek megtorlatlanul maradnak a feltartásoknál


„Láttunk már ennél sokkal rosszabbakat is, akkor meg nem történt semmi. Nem arról volt szó, hogy Sebastian elvette volna egy riválistól a megérdemelt Q3-as helyét, nem került semmibe Sainznak a feltartás. De nem vagyok versenybíró” – reagált Kimi Raikkönen az utólagos visszasorolásra.

Sebastian Vettel elismeri, a Mercedes jelenleg egyértelműen előttük jár. „Franciaországban a motor, Ausztriában az aerodinamika terén léptek jelentősen előre. De minden pályán más lehet a helyzet. Hogy emiatt Silverstone-ban is automatikusan mögöttük lennénk? Nem, Silverstone megint egy teljesen eltérő pálya. Mi is folyamatosan fejlesztünk. Itt pedig más keveréken rajtolunk, mint a Mercedes, meglátjuk, mennyire fog működni a taktikánk” – nyilatkozta a hatodik helyről induló német ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: