DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: A Honda jövőre győzni fog

Tavaly ilyenkor még csak szenvedett a japán gyártó, az elmúlt egy évben azonban látványosan előrelépett. A Toro Rosso francia pilótája szerint a Red Bull oldalán a futamgyőzelem is meglesz.

Azok után, hogy az elmúlt három esztendőben a Honda Formula-1-es hírneve a porba hullott, ismét emelkedik a japánok elismertsége a szakértők körében. Valószínűleg a Red Bull is tud valamit, amiért a Renault helyett a gyengébbnek tűnő Hondát választotta jövő évi motorszállító partnerének.

A Toro Rossót vezető Pierre Gasly testközelből figyelheti a japánok folyamatos fejlődését, mivel a faenzai istálló már idén is ezzel a motorral versenyez. A kezdeti nehézségek után fokozatosan belelendültek, bár a tempó hétvégéről hétvégére meglehetősen ingadozó. De a teljesítménybeli javulást nehéz megkérdőjelezni.

Az elmúlt 25 évben az egyik ritka győzelem a Hondától, ráférne a siker a japánokra


2015-ös visszatérése óta egyszer sem állt még dobogón Honda-motorral sem a McLaren, sem a Toro Rosso, de a bahreini negyedik helyezés már kifejezetten biztató volt. Azóta ráadásul a Honda egy fejlesztett, jóval erősebb egységgel jelentkezett. Pierre Gasly szerint, ha a fejlődés ebben az ütemben folytatódik, 2019-ben a Red Bull-Honda formáció futamgyőzelmet ünnepelhet.

„Úgy gondolom, hogy a Toro Rosso oldalán elvégzett, igen hasznos munkája hamarosan kifizetődő lesz a Honda számára. Szerintem jövőre a Red Bull partnereként a dobogó legfelső fokán látjuk majd a japán gyártót” – nyilatkozta a huszonkét éves francia, aki Montrealban feltűnően megdicsérte az új erőforrást.

A Red Bull családjában gyakran előfordult, hogy ha egy pilóta a Toro Rossótól nem került fel az anyacsapathoz (Vettel, Ricciardo, Verstappen), akkor néhány éven belül eltűnt a süllyesztőben. Hogyan látja ezt Pierre Gasly? „Számomra egyértelmű, hogy az utam felfelé vezet és nem kifelé. Nyilvánvaló, hogy az a célom, hogy egy nap a Red Bull egyik ülése legyen az enyém” – tekintett előre magabiztosan a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: