DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Járt már ennél mélyebben is Grosjean

Nulla ponttal állni a középmezőny egyik legjobb autójával nem dicsőséges dolog: Romain Grosjean azonban úgy véli, sokkal keményebb időszakot élt át 2012-ben, mikor a versenyzéstől is eltiltották.

Egy hetedik szezonját taposó, mezőny rangidősei közé tartozó pilótára nézve roppant kellemetlen az a szereplés, melyet Romain Grosjean idén mutat: nyolc nagydíj elteltével egyetlen pontot sem szerzett azzal a Haas VF-18-cal, amely több pályán a negyedik legjobb versenygépnek bizonyult. Eközben Kevin Magnussen, akit tavaly legyőzött a bajnokságban, már 27 egységet gyűjtött össze, egyszer ötödik és kétszer hatodik lett.

„Nem szeretnék erre összpontosítani, de igaz, hogy már hosszú ideje tart. Ha az autó teljesítményét nézzük, akkor már sokszor sikerülhetett volna, ezért fájdalmas. De eljön majd az idő” – idézi a crash.net Grosjeant, aki hangsúlyozta, nem ez pályafutásának legnehezebb szakasza. Ahhoz hat évet kell visszamenni az időben: „Az igazat megvallva nehezebb volt 2012-ben. Más versenyzők súlyos kritikákkal illettek, olyanok, akiket tisztelek. Komoly biztonsági problémákat is okoztam.”



A 2012-es szezonban az első teljes évét futó Grosjean több balesetet idézett elő, a legsúlyosabb közülük a Belga Nagydíj rajtkáosza volt. Ezt követően az akkor Lotusnál vezető franciát eltiltották egy futamról.

A 32 éves pilóta a sikertelenség ellenére nem változtat vezetési stílusán, és optimista, hogy a Haas a következő nagydíjakon versenyképes lesz, ami várva várt első pontjait hozhatja: „Úgy vezetek, ahogy mindig is szoktam. Az autó gyors, már régóta az. Monacót leszámítva mindenhol megvolt a tempónk. Nem látom okát, miért ne lennénk gyorsak Ausztriában is, majd utána Silverstone-ban. Németországban pedig, azt hiszem, fejlesztéseket fogunk kapni. Az autó igazán jó kiindulóalap, ha a gumikat működésre tudjuk bírni, és képesek leszünk építkezni, akkor értékes pontokat szerezhetünk a szezon vége előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: