DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Ennyit keres majd Hamilton a Mercedesnél

Értesülések szerint nincs tovább kérdés a Hamilton-Mercedes ügyben, a brit ász ugyanis aláírt. Fantasztikus évi keresete lesz, csak az maradt nyitott kérdés, hogy melyik hétvégén jelentik be.

Már évek óta Nagy-Britannia legjobban kereső sportolója a négyszeres világbajnok brit, ez a státusza ezután sem fog változni. Több különböző forrás is egyöntetűen azt állítja, hogy Hamilton két évvel meghosszabbította szerződését, méghozzá évi 40 millió fontos keresettel.

Az egyetlen eldöntendő kérdés az maradt, hogy mindezt a Brit, vagy a Német Nagydíjon jelentik-e be a nagyközönség számára. A többek között brit források is már egyértelműen azt írják, hogy Lewis Hamilton aláírta az új, kétéves kontraktusát, nincs visszaút.

Hamilton évi negyvenmillió fonttal lesz gazdagabb


A Daily Mail értesülései szerint a szerződés nem tartalmaz opciót 2021-re. Ez nyilván amiatt történik így, hogy abban az évben jelentősen megváltoznak a szabályok a motorokra vonatkozóan és alaposan felborulhat az előtte megszokott erősorrend. Korábban arról spekuláltak (többek között David Coulthard is így számolt), hogy Hamilton még két évet marad a Formula-1-ben, majd visszavonul.

A Sport Bild információi szerint csak az maradt nyitott kérdés, hogy Hamilton hazai versenyén, Silverstone-ban, vagy a Mercedes hazájában, Hockenheimben tárják a nyilvánosság elé a szerződést. „Már csak azt nem döntöttük el, mi legyen a legmegfelelőbb időpont a bejelentéshez” – ismerte el Toto Wolff a Sport Bild hasábjain.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: