DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: 2021-re cél a világbajnoki cím?

Cyril Abiteboul szerint nincs szükségük Adrian Newey-ra, remekül működő csapatuk van - idén érik el az első hároméves terv végét, a következővel kapcsolatban viszont vannak kérdések.

A napokban felröppent a pletyka, mely szerint a Red Bull sikereinek egyik kulcsa, a főtervező Adrian Newey csapatot válthat és a gyári Renault-hoz igazolhat, de azóta már minden érintett cáfolta ezt az értesülést - maga Newey csak annyit mondott, hogy "ez nem fog megtörténni", de a Red Bull és a Renault is úgy reagált, hogy ez nem több puszta pletykánál.

"Nem érdeklődtünk Adrian iránt" - nyilatkozta az Autosport újabb kérdésére Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója. "Nagyon tiszteljük őt és a munkáját, de úgy érzem, hogy rendkívül elkötelezett a Red Bull és az Aston Martin iránt, sok projektben van benne. Másrészt pedig nekünk van egy erős, stabil csapatunk, amelyben maximálisan megbízom: Bob Bell, Marcin Budkowski, aki csatlakozott hozzánk, Nick Chester és Rob White Enstone-ban."

00118010_463



A Renault most már harmadik évét tapossa Formula-1-es visszatérése óta, de még mindig nem tart ott, ahol szeretne, pedig az istálló folyamatosan bővült - közel kétszáz embert vettek fel azóta, de még mindig gőzerővel folyik a keresés. "Ez nem csak anyagi kérdés, meg kell szervezni a dolgot. Meg kell határozni, hogy hol van szükségünk új emberekre, meg kell hirdetni, kiválasztani, felvenni, beépíteni és meg kell bizonyosodni arról, hogy jól tudnak együtt dolgozni" - magyarázta Abiteboul.

"Jelenleg nagyon sok időt töltünk a csapat építésével, de az idei szezon végén elérjük az első hároméves szakaszunk végéhez és összhangban leszünk a tervvel a csapatépítést, illetve a céljainkat tekintve. Persze azzal tökéletesen tisztában vagyok, hogy még mindig egy másodperc a hátrányunk az élcsapatokkal szemben, így a kérdés az, hogy mi a terv a következő három évre. 2021-ben a világbajnoki címért akarunk harcolni?"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: