DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Red Bull: Stabil Verstappenre van szükségünk

Kétségtelen tény, hogy az elmúlt versenyeken Max Verstappen teljesítményén javulás látszik. A Francia Nagydíjon először állhatott két egymást követő versenyen dobogón Red Bull-pilóta.

A 2018-as szezon pocsékul kezdődött Verstappen számára, miután hibát hibára halmozott, számtalanszor törte össze autóját, így értékes pontokat dobva el magától és a csapattól egyaránt. Azonban a Kanadai Nagydíj óta valami megváltozott a holland körül, azóta sokkal kiegyensúlyozottabb és megfontoltabb a vezetési stílusa.

Dr. Helmut Marko elmondta, mi volt a probléma Verstappennel: „Túl nagy nyomást helyezett saját magára, amivel nem tudott megbirkózni. Hirtelen elkezdett hibákat elkövetni, egy olyan autóval, amivel elöl lehetne. Tavaly nem voltak ilyen baklövései, és az az autó messze állt a jótól. Több eshetőséget is átvettünk, hogy hogyan segíthetnénk rajta, aztán inkább volt véletlenszerű, mintsem előre eltervezett, hogy Kanadába senki sem kísérte el Maxot.”

Max Verstappen kezd magára találni


Utalt arra Helmut Marko, hogy sem barátai, sem családtagjai nem tartottak a versenyzővel a Kanadai Nagydíj hétvégéjén. Monaco után Christian Horner azt hangoztatta, hogy Verstappennek meg kellene nyomnia a reset gombot, miután 50-60 pontot dobott el a szezon során a csapattól, de Marko továbbra is kitart a fiatal pilóta mellett. Bár a világbajnoki címre így már elszálltak az esélyei a hollandnak, Marko szerint még így is lehet néhány nagy dobása az éven: „Az agresszivitás és a harci szellem, amit képvisel, az emeli ki őt a mezőnyből! Ezért védtem mindig is annyira. Ausztriában pedig nem csak az én támogatásomat fogja élvezni, hanem még nagyjából 18000 holland szurkolóét is, de lehet, hogy még többét a franciaországi második hely után.”

A Red Bull tehát hazai pályán, Ausztriában mutathatja meg a riválisoknak, hogy még nem mondtak le a bajnoki címről 2018-ban, illetve Verstappen is folytathatja felemelkedését egy esetleges újabb dobogóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: