DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren: A Red Bull Hondával is erős lesz

Az energiaitalos alakulat nemrégiben eldöntötte, hogy a Hondával áll rajthoz 2019-től. A wokingiak sikertelen éveket zártak a japánokkal, de úgy gondolják, hogy a Red Bull megmaradhat a mezőny elején.

Az utóbbi hetekben folyamatosan ment a huzavona a Renault és a négyszeres világbajnok alakulat között. A bikák azon vacilláltak, hogy maradjanak a francia gyártónál, vagy váltsanak Hondára, aminek a teljesítményét a Toro Rossónál a 2018-as év eleje óta meg tudták figyelni. A történet végül, csakúgy, mint a McLaren esetében 2017-ben, váltással ért véget.

A wokingi alakulat vezérigazgatója, Zak Brown elismerte a japán gyártó elmúlt időben mutatott javulását: „Világos, hogy a Honda előrelépett idén és tanult az utóbbi három évből. Egy remek gyártóról van szó, ami természetesen folyamatosan fejlődik.”

Éppen Alonsóék ostorozták a japánokat partnerségük alatt, mondván, hogy miattuk nem tudnak jó eredményeket elérni, ehhez képest a kétszeres világbajnok szerint nem fog visszaesni a Red Bull a motorváltás következtében: „Mindig van egy csapat, aki a legjobb vázzal rendelkezik, és nem hiszem, hogy számítana, Renault vagy Honda motorral fognak menni. Nem hiszem, hogy sok mindent változtatna a váltás a Red Bullnál.”

 mclaren-a-redbullrol-2018



Eric Boullier, a McLaren csapatvezetője érdekes megállapítást tett az egyezségről: „A Red Bull megmutatta: lehet nyerni versenyeket motorszállítóként, de azt hiszem, a bajnoki elsőség már egy másik szint. Ki kell harcolni a csapat gyári státusát.” 

A wokingiakat egyértelműen gyári csapatként kezelték a japánok, ami a Renault-ra váltás után nem biztos, hogy elmondható róluk. A Honda ezúttal az energiaitalosokra koncentrálhat, ami egy jó motorteljesítménnyel és remek vázzal valóban bajnoki címet hozhat, amit a francia szakember is sugallt fenti mondatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: