DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jövőre elmaradhat a Német Nagydíj

A Formula-1 döntéshozói hamarosan nyilvánosságra hozzák a 2019-es versenynaptárat, melyben valószínűleg nem szerepel majd a Német Nagydíj, mivel pénzügyi akadályokba ütköztek a szervezők.

Az Auto Motor und Sport mindig jól informált újságírója, Tobi Grüner szerint nem rendezi meg Hockenheim a Német Nagydíjat anyagi nehézségekre hivatkozva, helyére valószínűleg egy újabb amerikai helyszín, Miami érkezik majd.

Az elmúlt évtizedben felváltva rendezték a versenyeket Hockenheimben, illetve a Nürburgringen, azonban utóbbi pályán sem rendeznek már F1-es versenyhétvégéket, szintén anyagi okokra hivatkozva. Ha valóban nem lenne jövőre Németországban futam, az azt jelentené, hogy a Mercedes és Sebastian Vettel sem versenyezhetne hazai közönség előtt. Sajnos az ő jelenlétük sem tudta azt az érdeklődést produkálni a német rajongók körében, mint annak idején Michael Schumacher.

Gyülekeznek a felhők Hockenheim felett


„Nem vagyunk meglepődve, de mindenképpen csalódásként ért” – kezdte Georg Seiler, a Hockenheimring igazgatója. „Többször is beszéltünk a Liberty Mediával, és elmondtuk nekik, hogy szívesen folytatnánk az együttműködést, de csak és kizárólag abban az esetben, ha minimális lesz számunkra az anyagi kockázat. Nem sikerült eredményesen zárni a tárgyalásokat, legalábbis ami ezt az évet illeti. A célunk továbbra is egy anyagilag kedvezőbb üzleti modell, ami később talán az F1 vezetőségének is kedvére lesz.”

A Formula-1 első embere, Chase Carey mindig hangoztatta, hogy az amerikai nagydíjak nem az európaiak rovására fognak bekerülni a versenynaptárba. Ehhez továbbra is tartja magát Carey: „Hogy tisztázzuk, ez nem az európai versenyek ellen szól. Európában vannak a gyökerei ennek a sportnak, ez az otthona. Amíg én itt vagyok, biztosan oda fogunk erre figyelni.”

A német sportrajongóknak tehát úgy tűnik, nincs jó hete, hiszen tegnap a német labdarúgó-válogatott búcsúzott a világbajnokságtól, most pedig valószínűnek tűnik, hogy jövőre a Formula-1 mezőnye sem látogatja meg őket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: