DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hakkinen: Világos a Leclerc-Ferrari kötelék

Sokan Kimi Raikkönen helyén látják a Sauber fiatalját, aki sorra gyűjti be a pontokat a középcsapattal. Mika Hakkinen a monacóit magasztalta, és ő sem zárja ki, hogy egyszer a Ferrarinál látjuk őt.

A hétvégék felén az első tíz között végzett újoncként Charles Leclerc. Legjobb helyezése egy hatodik pozíció volt Azerbajdzsánban, és nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy középcsapattal első évükben ilyen remek pozícióban végeznek. 

A monacói pilóta a hétvégén Ausztriában folytathatja menetelését a Sauberrel. Hakkinen sem számított rá, hogy ilyen jól fog teljesíteni a svájciak fiatalja 2018-ban: „Leclerc bizonyította tempóját az alsóbb kategóriákban, megnyerte a GP3-t és a Formula-2-t is megnyerte 2016-ban és 2017-ben. Ami mindenki számára meglepő, hogy képes volt a Saubert egy másik szintre emelni: tudja, hogyan hozza ki a lehető legjobb teljesítményt a jelenlegi csomagjából.” 

 hakkinen-leclerc-a-ferrarinal-2018



A finn ex F1-es versenyző a legnagyobb tehetségek között tartja számon a monacóit: „Ráadásul azt is véghezvitte, hogy az elmúlt öt futamból négy alkalommal is pontot szerzett. Ez az, amit az élcsapatok várnak el a világklasszis versenyzőiktől, és azt, hogy a kiegyensúlyozottságot jó tempóval párosítsák.”

Az utóbbi időben már többen vörösben látják Leclerc-t Kimi Raikkönen helyén, és Hakkinen sem tartja elképzelhetetlennek ezt a forgatókönyvet: „A Saubert az Alfa Romeo támogatja a következő három évben, és mint tudjuk, ők a Ferrari cégcsoportjába tartoznak. A svájci csapat is az olasz alakulat motorjait használja, miután lezárta a Hondához való közeledését az előző szezonban. Egyértelmű Leclerc és a Ferrari köteléke.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: