DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Távozik, vagy marad Newey?

A Red Bull korábbi világbajnoki címeinek egyik fő letéteményese, Adrian Newey a híresztelések szerint a Renault gyári istállójához igazol. A sztártervező most érdemben is reagált a pletykákra.

Az energiaitalos istálló technikai főnökeként a versenyautók tervezéséért Adrian Newey a felelős. Korábbi pályafutása során már a Leyton House, a Williams és a McLaren színeiben is nagyot alkotott. Bő egy évtizede viszont a Red Bullhoz igazolt és azóta is kitart a bikák mellett.

Bár a zsinórban elért négy világbajnoki címet rosszabb idők követték a turbókorszak visszatérésével, de ez egyértelműen a gyengébb és megbízhatatlanabb Renault-motornak tudható be, karosszéria terén továbbra is az egyik legjobb a Red Bull. A legtöbb szakértő szerint tervezésileg messze a legjobb autó.

Úgy tűnik, Adrian Newey továbbra is a Red Bull kötelékében marad


Nem csoda, hogy sok csapat próbálta már elcsábítani Newey-t a Red Bulltól, sikertelenül. A napokban azonban olyan sajtóértesülés látott napvilágot, hogy a kitűnő szakember mégis váltani fog, méghozzá a gyári Renault-nak sikerült megszereznie. Minden idők egyik legjobb F1-es tervezője azonban egyértelműen cáfolja az értesülést. „Ez nem fog megtörténni” – reagált Newey a pletykákra.

A többi érintett is rögtön tagadta, hogy ebből bármi igaz lenne. „Adrian hosszú távra szeretne maradni nálunk. Már nem az a kérdés, hogy marad-e, hanem, hogy pontosan milyen feltételek kerülnek a szerződésébe” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója.

A gyári istálló részéről sem tudnak Newey érkezéséről. „Teljes mértékben cáfolom, nem is tudom, honnan jöhetett ez az értesülés. Valami félreértés történhetett. Úgy vélem, Adrian elképesztően lojális a Red Bullhoz, így fogalmam sincs, honnan származik ez az információ” – fogalmazott Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: