DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz győzelemre vezetné a Renault-t

A 2017-es év végén csatlakozott a francia gárdához Carlos Sainz, de csak egy éves kölcsönszerződésről van szó. A spanyol nagy tetteket vinne véghez a Renault-val, de nem maga dönt jövőjéről.

Korábban már többször szó esett róla, hogy mindkét fél megelégedne azzal, ha Carlos Sainz 2019-ben és az azt követő években is a francia gárdánál maradna. A spanyol pilóta viszont tudja: csakis a Red Bull dönt arról, hol fog versenyezni a közeljövőben.

Sainz egyre többet hangsúlyozza, mennyire jól érzi magát a Renault-nál, kérdés, hogy a Red Bullt mennyire hatja meg a versenyzője akarata: „Nagy öröm lenne, ha itt maradhatnék, boldog vagyok náluk. Úgy gondolom, hogy ebben a csapatban rengeteg potenciál van, és bármi is történjék, nagyon büszke vagyok arra, amit a Renault-val elértünk.”

Alain Prost, a franciák jelenlegi nagykövete is a spanyol maradását szorgalmazná a következők miatt: „Néha egy csapaton belül nagy különbség van a két versenyző hozzáállásában, vagy abban, hogyan dolgoznak a mérnökökkel. De ahogy én látom, ők ketten (Sainz és Hülkenberg) nagyon jól kiegészítik egymást. Az a fontos, hogy ugyanabba az irányba tartanak, és tolják előre a csapatot.”

 sainz-a-maradasrol-2018



A Renault pilótája így látja a mostani és a jövőbeli helyzetet: „Megvannak az ambícióim és versenyképes is vagyok. Szeretek nyerni, de jelenleg az F1-ben három csapat van, akik másfél másodperccel járnak a többiek előtt. Mi állunk a középcsapatok élén.”

„Tudjuk, hogy ez nem egy éjjel fognak változni a dolgok, mivel még rengeteget kell fejlődnünk, és remélhetőleg ez meg is fog történni a következő években. Nem hinném, hogy nagyon sietni kellene ezzel.”

A francia gárda az utóbbi időben valóban azt bizonygatja, hogy ők a legjobbak a három nagycsapat mögött, kérdés, mennyi idő nekik az esetleges felzárkózás az élmenőkhöz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: