DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Vettel büntetése jogos volt

Remek viszonyban van egymással a Ferrari pilótapárosa, de ami nyilvánvaló, az nyilvánvaló. Kimi Raikkönen szerint jól döntöttek a versenybírók Vettel büntetésénél.

A két Mercedes indult az első sorból Franciaországban, ám a harmadik kockából startoló Sebastian Vettel kitűnően kapta el a rajtot, simán Bottas mellé ért, majd utolérte Hamiltont is. A brit azonban a belső ív miatt hamarabb kezdett fékezni, erre kényszerítve ezzel német riválisát is, ezzel viszont Bottas kívülről nagyrészt a Ferrari elé került.

Vettel túl későn fékezett, autója jobb elejével pedig megforgatta a szabályosan, a külső íven haladó finnt, aki megperdült és még defektet is kapott. Első látásra is valószínűsíthető volt, hogy a ferraris ezt nem ússza meg büntetlenül, kapott is öt másodpercet, amit azonban Hamilton és Lauda is meglehetősen kevesellt. Vettelt az olasz sajtó is alaposan lehordta a felesleges pontvesztés miatt.

A német az ötödik, a finn a hetedik helyig tört előre a leintésig. Max Verstappen mellett Kimi Raikkönen profitált a legtöbbet a rajt utáni ütközésből, több helyet előrejött, ráadásul jobb boksztaktikájának köszönhetően a hajrában Ricciardót is elkapta, így Baku után ismét dobogóra állhatott az utóbbi időben sokat kritizált veterán pilóta.

A saját és Bottas versenyét is tönkretette, járt a büntetés


„Túl gyorsan történt minden az elején, az összeérést nem is láttam konkrétan, de utólag megnézve a büntetés helyénvaló. Néha történnek ilyen dolgok, a versenybírók pedig azért vannak, hogy büntetést adjanak érte, ha úgy látják, az a helyes” – nyilatkozta Kimi Raikkönen.

„Hogy időnként nem fair a dolog? Talán nem, de hosszú távon, úgy vélem, kiegyenlítődnek ezek a tévedések mindannyiunk között. Szerencsétlen eset volt a rajt utáni koccanás, de néha van ilyen” – tette hozzá a Ferrari pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: