DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Miért ne győzhetnék újra?

Franciaországi időmérős hibája után még inkább felerősödtek a pletykák, hogy az év végén Charles Leclerc váltja Kimi Raikkönent a Ferrarinál. A jégember azonban másképp gondolja.

Hónapok óta egyre több híresztelés látott napvilágot arról, hogy a 39. életévében járó, veterán korelnök év végén szögre akasztja bukósisakját, helyét más veszi át a Scuderiánál. Hogy ki kerülne a helyére? Felmerült már Antonio Giovinazzi, Daniel Ricciardo és Fernando Alonso neve is, de a legerősebben Charles Leclerc tartja magát.

Az utóbbi négy esztendőben szinte nem volt olyan évad, amikor ne vizionálták volna a finn visszavonulását, de a Ferrari mindig minden alkalommal bizalmat szavazott neki. Idén jól kezdte az évet, de az utóbbi időben Vettelhez képest visszaesni látszik a teljesítménye és pontszámban is jelentősen lemaradt (két nullázása azonban nem saját hibából történt).

Utolsó futamgyőzelméhez több, mint öt évet kell visszamennünk az időben, még a Lotusszal diadalmaskodott Ausztráliában, 2013-ban. Azóta huszonöt alkalommal (!) állhatott dobogóra, de egyszer sem a legfelsőbb fokára. Azt mondják, sosem fog már nyerni, de ő maga ennek semmi akadályát nem látja.

Látjuk-e még a dobogó tetején Kimi Raikkönent?


Még Franciaországban szegezték a kérdést a korelnöknek, hogy mit szól ahhoz, hogy Charles Leclerc váltaná őt a Ferrarinál? „Minden évben annyi dologról beszélnek és spekulálnak, ez is csak egy a sok közül. Önöknek a fiatalokkal kell beszélgetniük, majd valamit írniuk. Ezek a spekulációk viszont nem az én hülyeségeim” – reagált Kimi Raikkönen.

„Miért ne nyerhetnék ismét? Semmi sem szól ez ellen. Igaz, nem hinném, hogy túl sok mindenen változtatna és túl sok eseményt befolyásolna, ha újra futamgyőzelmet aratnék. Nyertem én már korábban is elég sokat, se többet, se kevesebbet nem mondana rólam egy újabb siker” – tette hozzá a jégember.

„Hogy a kvalifikációkon nem jön össze a tökéletes kör, ez elég sok faktortól függ. Azt még nem tudom, miért van az időmérőkön több problémám, mint a szezon kezdetekor, ezen kell még dolgoznunk” – tekintett előre Raikkönen, akinek szavaiból nem igazán az jön le, hogy vissza akarna vonulni. Rengeteg rajongója várja, hogy összejöjjön végre az a hőn áhított futamgyőzelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: