DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az olasz sajtó kritizálja az „amatőr” Vettelt

Franciaországban ismét saját hibából veszített számos pontot Sebastian Vettel, ezt a nem éppen engedékeny olasz sajtó nem is hagyta szó nélkül. Hamiltonnal szemben ez nem engedhető meg.

Bár a balesetet követő szárnycserét követően remekül feljött a négyszeres világbajnok német, áthámozta magát a mezőny nagy részén, végül ötödikként intette le a kockás zászló, sok pontot mentve ezzel. Verseny eleji hibájának köszönhetően azonban így is csak tíz pontot zsákmányolt, ráadásul a szakértők kicsit értetlenül álltak az előtt, hogy a németet választották a nap versenyzőjének.

Első kanyaros manővere ugyanis szabálytalan volt, amiért meg is kapta öt másodperces büntetését. A verseny eleji koccanás miatt egyértelmű volt, hogy Hamilton valódi kihívó nélkül marad Le Castellet-ben, ez így is történt. Egypontos hátrányából tizennégy pontos előnyt varázsolt, köszönhetően a Ferrari vezérpilótájának visszaesése miatt.

Az olasz sajtó ki is tért a német hibájára. „Vettel amatőr hibát vétett, ezúttal komoly következményekkel járt. A kitűnő versenyautó ellenére ismét egy elszalasztott lehetőség” – írta a La Gazzetta dello Sport.

Már az első körben óriási hátrányba került a német, Hamilton pedig simán nyert


„Vettel olyan hibákat követ el, amiket nem engedhet meg magának, ha világbajnoki címet akar nyerni” – La Repubblica.

„Nagyszerű felzárkózást láthattunk, de ugyanakkor tíz elszórt pont a túlzott rámenősség miatt” – La Stampa.

Még a korábbi Scuderia-pilóta, Fernando Alonso sem ment el szó nélkül Vettel felesleges hibái mellett. „A világbajnoki címért harcol, mégis az első körökben túl nagy rizikót vállal. Még egészen jól kijött belőle, de a jövőben nem biztos, hogy minden ilyen szerencsésen alakul” – kommentált a kétszeres világbajnok.

A szakértők kiemelték továbbá, hogy bő egy év leforgása alatt ez az ötödik komolynak nevezhető hibája volt Vettelnek, mindannyiszor pontok sokaságát dobta el feleslegesen. A tavalyi bakui baklövését követően hibázott Szingapúrban és Mexikóban is, idén pedig szintén Bakuban és most, a Francia Nagydíjon írhatunk a neve mellé felesleges pontveszteségeket, miközben Hamilton alig-alig hibázik néha.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: