DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A napokban jöhet a Mercedes nagy bejelentése

A Mercedes csapatfőnöke nem igazán burkolt utalást tett arra, hogy napokon belül bejelentik a jövő évi pilótapárost. A szakértők várakozása szerint nem lesz változás az ideihez képest.

Hamarosan július lesz, de még mindig csak két pilóta helye biztos a topcsapatok felállását tekintve a jövő évre. Sebastian Vettel már tavaly többéves szerződést írt alá a Ferrarival, míg Max Verstappen a Red Bullnál hosszabbított. Elméletben szabad még egy ferraris, egy red bullos, két mercedeses és két mclarenes ülés is, bár a McLaren sajnos idén sem csatlakozott az élmezőnyhöz.

Hamilton szerződésével kapcsolatban már tavaly ősztől megy a huzavona, sokan sokféleképpen interpretálták azt, miért halogatja a kontraktus aláírását a négyszeres világbajnok, legutóbb éppen a Francia Nagydíj idejére várták a bejelentést, de végül ez sem történt meg.

A Mercedes nagyon elégedett lehet Hamiltonnal


Valószínűleg Hamilton indítja majd el a dominót, mert például Daniel Ricciardo is nagy valószínűséggel annak megfelelően dönt majd saját jövőjéről, hogy hova írt alá a brit vetélytárs. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke igen komoly utalást tett arra, hogy nem várható semmi meglepetés.

„A Hamilton-féle szerződés megoldásához nagyon nagyon közel állunk. Hamarosan fény derül mindenre. Nem szeretnénk már túl sokáig húzni az időt, arra számítok, hogy nagyon hamar pont kerül az ügy végére” – nyilatkozta Wolff a Sky Sports F1 számára.

Nem csak Hamilton számíthat hosszabbításra, a csapatfőnök ugyanis egyértelműen Bottas számára is biztató szavakkal szolgált. „Valtteri kivételesen jó munkát végez idén. E pillanatban semmi okunk arra, hogy változtassunk a pilótafelállásunkon” – utalt a várható hosszabbításra Bottasszal a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: