DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Prost szomorú a francia belháború miatt

A Francia Nagydíjon szereplő három hazai versenyzőből kettő már az első métereken leírta magát és kiesett, és a harmadik, Romain Grosjean sem futott jó versenyt. A Professzor, Alain Prost szomorú.

Több különálló incidens is történt a Francia Nagydíj első méterein a Paul Ricard-pályán, az egyik ilyen során a mezőny három franciájából kettő, Esteban Ocon és Pierre Gasly ütközött össze egymással, mindketten ki is estek. A két versenyző köztudottan nincs különösebben jó viszonyban egymással, most sem mulasztották el a lehetőséget arra, hogy egymást hibáztassák az eset után.

A mezőny harmadik franciája, Romain Grosjean szintén zaklatott versenyt futott, a futam során ő is belekeveredett több kisebb-nagyobb koccanásba, így hiába volt alatta egy kiváló Haas (ne felejtsük, Kevin Magnussen hatodik lett), bár célba ért, pontot ő sem tudott szerezni a tizenegyedik helyen, ráadásul kört is kapott.

00118009_203



A Professzor, Alain Prost szomorúan konstatálta az eseményeket. „Soha nem vagy egyedül az első néhány kanyarban...” - fogalmazott bölcsen a négyszeres világbajnok a Canal+-on. „Pozíciókat kell itt nyerni, de figyelni kell a gumitaktikákból adódó sebességkülönbségekre és még rengeteg tényezőre. Az embernek ilyenkor óvatosabbnak kell lennie, persze tudom, könnyű ezt mondani.”

Az különösen nem tetszett Prostnak, hogy honfitársai közül ketten komoly szócsatába bonyolódtak. „Rossz volt látni, hogy két francia versenyző ütközött össze egymással, majd egymás torkának is estek. Ők ketten, illetve még Romain is, valószínűleg még sokat fognak egymással találkozni a középmezőny szoros küzdelmeiben. Ezt a lehető leggyorsabban maguk mögött kell hagyniuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: