DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton Vettel védelmére kelt

Annak ellenére, hogy kevesellte a rivális büntetését, Lewis Hamilton nem élt a lehetőséggel, hogy felrója Sebastian Vettelnek a Francia Nagydíjon elkövetett hibáját – helyette arról beszélt, hogy ez is a versenyzés része. Néhány hónappal korábban épp a ferraris tett hasonló gesztust.

A világbajnokság vezetését 14 pontos előnnyel átvevő Lewis Hamilton nem értett egyet azzal, hogy a rajt után Valtteri Bottasszal ütköző Sebastian Vettel csak öt másodperces időbüntetést kapott a balesetért, melyben őt terheli vétkesség. „Ha valaki tönkreteszi a versenyedet, aztán csak egy picit rácsapnak a kezére ezért, az eléggé… nem szabadna visszatérned a másik elé és előtte végezned” – beszélt arról, hogy kevesli a büntetést.



Amikor viszont arról kérdezték, mit gondol Vettel újabb szarvashibájáról annak fényében, hogy a német a 2017-es bajnoki címet is jelentős részben ezek miatt bukta el, a riválissal együttérző hangot ütött meg:

„Ebbe nem igazán fogok belemenni. Értem, miről beszéltek, de az 1-es kanyarban versenybaleset történt, az ilyenek márpedig előfordulnak. Nem érzem úgy, hogy kifejezetten több hibát követne el” – vélekedett a Francia Nagydíj nyertese. „Mindannyian pengeélen táncolunk, világbajnoki címért vagyunk harcban.  Nem csak kóválygunk körbe, hanem az életünket tesszük kockára. A határra visszük az autónkat, amennyire biztonságosan lehet. Ez nem vasút, nem síneken megyünk, néha lecsúszunk. Mi is csak emberek vagyunk”.

A grandprix247.com előbányászta, hogy nem olyan rég Vettel is Hamilton védelmére kelt. Az áprilisi Bahreini Nagydíj után történt, melyen Max Verstappen ért össze a Mercedes pilótájával, aki a dobogós szobában, élő közvetítésben használt trágár szavakat a hollandra. „Mindannyian voltunk már ebben a helyzetben. Küzdünk valakivel, néha összeérnek a kerekek, és szoros helyzetbe kerülünk. Ilyenkor sok az adrenalin bennünk” – mondta annak idején Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: