DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elszakadt a cérna Verstappennél a Vettel-eset miatt

Továbbra is tüske van Max Verstappenben a korábbi kritikaáradat miatt: ez szűrhető le abból, mennyire felkapta a vizet, mikor a négyszeres világbajnok hibájáról kérdezték. Szerinte Vettelt nem fogják úgy ostorozni, mint őt.

A Francia Nagydíjon a Valtteri Bottast rajt után kiütő Sebastian Vettelnek jutott a fekete bárány szerepe, amelyet Max Verstappen a korábbi futamokon számos alkalommal betöltött. A szezonja legjobb eredményét elérő, második helyezettként végző hollandot a hivatalos sajtótájékoztatón megkérdezték a négyszeres világbajnok balesetéről, válaszába pedig Verstappen beleszőtte az őt ért kritikákat, melyek miatt érezhetőn még mindig tüske van benne:

„Szerintem, ha legközelebb találkoztok Sebbel, meg kellene kérnetek, hogy változtasson a stílusán, mert ez elfogadhatatlan. Ezt mondták nekem a szezon elején, szóval szerintem vele is ezt kellene tenni. És persze Sebnek nem kellene semmit csinálnia, csak tanulni ebből és folytatni. Ez az én tanácsom mindenkinek ebben a teremben” – javasolta az F1-es sajtónak.



Később a Sky Sportsnak adott interjúban fejtette ki bővebben, mennyire elege van már abból, ha a sajtóban vagy közösségi médiában kipécéznek egy-egy hibát elkövető versenyzőt, értve ez alatt elsősorban saját magát. Kiérződik szavaiból, szintén zavarja, hogy a különböző pilóták más elbírálás alá esnek:

„Ez tényleg ostoba dolog, és nem fogom visszatartani a véleményem, mert igazán ezek az érzéseim. Mindannyian emberek vagyunk. Remélem, hogy amikor Ausztriába érünk, az újságírók nem fogják azt kérdezni tőle, hogy megváltoztatja-e a szemléletét, mert ezt már annyi versenyen hallottam, és nagyon dühít engem. A hibák megesnek, néha még a legjobbakkal is, ahogyan ma láthattuk” – mondta a 20 éves Verstappen, aki Vettellel együttérez, az viszont nem tetszik neki, hogy a négyszeres világbajnoknak valószínűleg nem kell olyan kálváriát kiállnia, mint neki.

„Feldühít, mert biztos vagyok benne, hogy ő nem kapja meg annyira, mint én. Akkoriban folyamatosan azzal jöttek oda hozzám, hogy meg kellene változtatnom a hozzáállásom, és ezek a buta megjegyzések. De semmin nem változtattam, most mégis működik minden. Egyszerűen bosszantó. Tanulni kell a hibáidból, de a hozzáállást nem lehet megváltoztatni. Lehet finomhangolni, de az, hogy változtasd meg a stílusod, nonszensz” – emlegette fel sérelmeit az elmúlt négy versenyen háromszor dobogóra álló Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: