DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Magnussen: Kimi totálisan elb*szta a körömet

A Haas dán versenyzője alaposan kifakadt a Ferrari pilótájára az F1-es Francia Nagydíjának kvalifikációját követően – az FIA is vizsgálta a történteket, de végül nem büntették a 2007-es világbajnokot.

Kevin Magnussen még mért idő nélkül állt a Q3-ban, amikor csapattársa, Romain Grosjean balesete miatt piros zászlóval félbe kellett szakítani a körözést. Éppen ezért a dán számára kulcsfontosságúak volt a finálé, az utolsó körének elején azonban a szintén utoljára próbálkozó Kimi Raikkönen megelőzte őt az 1-es kanyarban, majd miután a finn belehibázott a körébe, még vissza is lassított. A Haas végül mindössze kilencedikként záró pilótája már a rádión is alaposan kifakadt ferraris riválisára, az időmérő után pedig részletesebben is kifejtette álláspontját a történtekről:

magnussen-haas-paul-ricard-1



„Rendkívül ideges voltam. Mégis mit csinált? Az összes körét elb*szta, nem is tudom, hány körre elegendő üzemanyaga volt, miközben mindenki másnak csak egy körre tankoltak” – idézi Magnussent a Motorsport.com szakoldal. „Azt hittem, kimegy a bokszba, mert elcseszte a körét, de rögtön utána újra próbálkozott: megelőzött minket, majd újra elvette – oké, most már biztos kimegy. De aztán megint újra próbálkozott. Három körön próbálkozott, de semmi értelme nem volt.”

„Képtelenség volt megjósolni, mit fog csinálni. Aztán megelőzött az 1-es kanyarban, ezzel totálisan elb*szta a körömet, aztán pedig ő be sem fejezte a sajátját. Szerintem egyszerűen nem tudta, mit kellene tennie, elkeseredetten próbált összerakni egy kört, de egyet sem fejezett be, az összesbe belehibázott” – fogalmazott a dán, aki szerint veszélyes volt Raikkönen kiszámíthatatlan viselkedése.

Természetesen az FIA felügyelői is vizsgálták az incidenst, ám a videofelvételek kielemzése és a két fél meghallgatása után úgy határoztak, nem büntetik a finnt: indoklásuk szerint ugyan Raikkönen első kanyaros manővere valóban megzavarhatta Magnussent, mégsem érzik úgy, hogy a ferraris szükségtelenül feltartotta volna a dánt. A haasos egyébként már az ítélet kihirdetése előtt cinikusan megjegyezte, hogy úgysem lesz büntetés, hiszen Raikkönen a három nagycsapat egyikének a versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: