DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Laudáék keveslik Vettel büntetését

A Mercedes csapatelnöke szerint a német „óriási” hibát követett el a startnál, amellyel tönkretette a saját és Valtteri Bottas versenyét is. A hetedikként befutó finn higgadtan értékelte az incidenst.

Rögtön rajtbalesettel indult a Formula-1-es Francia Nagydíj: Sebastian Vettel ment neki hátulról Valtteri Bottas autójának, amely miatt a német orrkúpcserére szorult, a finn pedig defektet kapott, ráadásul a padlólemeze is megsérült. A Ferrari négyszeres világbajnoka a leintés után elismerte, hogy ő hibázott, s ez a Mercedes csapatelnökeként tevékenykedő Niki Lauda szerint sem kérdés, az osztrák azonban kevesellte a Vettelre kirótt öt másodperces büntetést:

„Szerintem meglehetett volna a kettős győzelem, és nem igazán értem, hogy Vettel miért csak öt másodpercet kapott egy ilyen óriási hibáért. Ez túl kevés. Az öt másodperc semmi azért cserébe, hogy tönkretette az egész versenyt saját maga és Bottas számára is” – idézi Laudát a Motorsport.com.

bottas-crash-video-1



A Mercedest győzelemre vezető Lewis Hamilton a pódiumceremónia előtt látta a baleset ismétlését, amelyet így kommentált: „Jézusom, egyszerűen kilökte, ez őrület” – mondta a brit, aki aztán részletesebben is beszélt Bottas és Vettel ütközéséről:

„Még nem láttam a részletes felvételeket, csak itt ezt a visszajátszást. Én csak csalódott vagyok, mert kettős győzelmet szerezhettünk volna. Ez a végső célunk a csapatban, és Valtteri egész hétvégén remek munkát végzett, ahogy eddig idén végig. Mindannyian a lehető legkeményebben mentünk be az 1-es kanyarba. Ha valaki tönkreteszi a versenyedet, aztán csak egy picit rácsapnak a kezedre ezért, az eléggé… nem szabadna visszatérned a másik elé és előtte végezned.”

A leghiggadtabban maga a vétlen fél, a végül csak egy hetedik helyet szerző Bottas összegezte a rajt utáni incidenst: „Nagyjából egymás mellett érkeztünk meg a féktávra, én kívülről próbálkoztam. Egy kicsit később fékeztem, hagytam neki elég helyet így is belül, ennek ellenére végül nekem jött. Defektet kaptam, emiatt eléggé megsérült a padlólemezem is, ami a versenyemet is befolyásolta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: