DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ez volt a legjobb Francia Nagydíjam

Hamilton idei harmadik győzelmét aratta, és ezzel visszavette a vezetést az összetettben. Verstappen tökéletes hétvégét teljesített és dobogóra állhatott, Raikkönen pedig a végén fogta meg Ricciardót.

Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a brit, hasonló volt a helyzete, mint a Spanyol Nagydíjon elért sikerekor. A négyszeres világbajnok így értékelte hétvégéjét: „Nagyon hálás vagyok, kiegyensúlyozott hétvégém volt. Hat éve vagyok a srácokkal, azóta pedig folyamatosan feszegetjük a határainkat. Nem tudom kifejezni a hálámat a csapatnak. Nagyszerű napot zártunk, élveztem a versenyzést. Ez volt az eddigi legjobb Francia Nagydíjam!”

A britnek azt is megemlítették, hogy átvette a vezetést a pontversenyben, amire a következő volt a reakciója: „Ezen még nem gondolkodtam, de természetesen ez az, ahol lenni szeretnénk.”

 hamilton-a-francia-nagydijrol-2018



A második helyezett Max Verstappen is megszólalt a pezsgőzés előtt: „Jó versenyen vagyunk túl. Megpróbáltam követni Lewist, de ő diktálta ezen a futamon a tempót. Nem kellett nagyon sokat dolgoznom érte, de jó ismét a dobogón lenni.”

A fiatal hollandnak Vettel hibájáról, aki Bottasnak ütközött a rajtnál a következő volt a véleménye: „A startnál mindenki megpróbál pozíciót fogni. Ilyenkor bárki hibázhat.”

Kimi Raikkönen Azerbajdzsán után ismét visszatérhetett a dobogóra, és így emlékezett vissza a futamra: „Úgy gondolom, többé-kevésbé mindenki hasonlóan kapta el a rajtot, és elég csúszósnak éreztem az első kanyart. Úgy döntöttem, hogy a külső íven maradok, de végül ez rossz döntésnek bizonyult, le kellett volna egy kicsit lassítanom, és belülre mennem. Így egy kicsit blokkoltak a többiek, és visszaestem. Ezután viszont megfelelő volt a felzárkózásom a hosszú etapon, a dolgok jól működtek, és megvolt a tempónk a dobogóhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: