DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly és Ocon egymást hibáztatják

Három hazai pilóta is várhatta a tíz év után visszatérő Francia Nagydíjat, de csak egyiküknek sikerült túlélnie az első néhány kanyarban történt kaotikus eseményeket.

A rajtnál történt káosz Romain Grosjean és Esteban Ocon ütközésével kezdődött, már az első kanyar előtt, amiért később Grosjeant öt másodperces büntetéssel sújtották a versenyfelügyelők. Ezt a koccanást azonban még mindketten megúszták, viszont néhány kanyarral később Ocon másik honfitársával, Pierre Gaslyval is összeütközött, ami után mindketten kiestek a versenyből. Miután még sosem álltak rajthoz hazai pályán korábban a Formula-1-ben, érthető a csalódottságuk, de persze mindketten biztosak benne, hogy kinek a hibája volt a baleset.

„Jól indultam, bent voltam Romain mellett, két kerékkel a vonalon túl” – kezdte felidézni a rajt utáni pillanatokat Ocon. „Senki sem volt a jobb oldalán, de ő egyszer csak mégis rám húzta a kormányt. Elég kemény ütközés volt, talán már ott is kieshettem volna, de mentem tovább, aztán a harmadik kanyarban Gasly elintézte a futamomat. Már nagyon régóta készültem erre a versenyre, erre három kanyar után véget ér… Őrület” – adott hangot elégedetlenségének a Force India versenyzője.

Nem volt jó napja a franciáknak


Pierre Gasly azonban ártatlannak érzi magát a szituációban, sőt honfitársát kiáltotta ki bűnbaknak: „Esteban mögött voltam, és láttam, hogy megsérült az autója. Elfordultam a belső íven, úgy gondoltam, helyet fog hagyni számomra, aztán befordult, mintha ott sem lettem volna. Nem tudtam elkerülni az ütközést. Nyilván nem szándékosan tette, de nagyon csalódást keltő, hogy két francia ütközik össze a Francia Nagydíj visszatérésén.”

Romain Grosjean ugyan megúszta a rajtot, de pontot így sem tudott szerezni, csak a 11. helyen ért célba, ezzel 12 versenyesre nyújtva pont nélküli szériáját. Kétségtelen, hogy mindhárman szeretnének javítani a jövő héten rendezendő Osztrák Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: