DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bottas: Már az első kanyarban vesztettem

Nem rajtolt rosszul a finn, hiszen Hamilton mögött majdnem el tudott fordulni másodikként, viszont Vettel belécsúszott, és defektet okozott neki. Bottasnak hátulról kellett visszakapaszkodnia.

Ismét nem állt a szerencse a Mercedes finn versenyzője mellé. A hétvége alapján sima kettős győzelem nézett ki Franciaországban a címvédő gárdának, ám Valtteri Bottas már az első kanyarban balesetet szenvedett, ami miatt az utolsó helyről kellett visszakapaszkodnia. Egészen a hetedik pozícióig tudott visszajönni.

Bottas így emlékezett vissza az esetre: „Sajnálatos a dolog, mert amint Lewis eredménye is mutatja, jó autónk volt. Nekem viszont a versenyem már az első kanyarban véget ért. Kívülről próbáltam bemenni, és tudtam, ha tartom az ívet, akkor a második kanyarban már én leszek jó helyzetben.”

„Akkor hirtelen kaptam egy ütést hátulról, és defektet kaptam, ráadásul a padlólemezem is megsérült. Ezután nagyon nehézzé vált a futamom, mivel az autó már nem volt olyan, mint előtte, és a hátulja sem úgy működött, ahogy kellett volna.”

 bottas-a-francia-nagydijrol-es-balesetrol



A verseny elején még úgy tűnt, hogy a Mercedes pilótája egy kiállással végig tud menni a futamon, de nem így történt. A finn a következő magyarázatot adta a második bokszlátogatására: „Csúszkáltam és kényszerből másodszor is kimentem a bokszba, ami ráadásul lassúra is sikerült, így ott még több időt vesztettünk. Ez egyáltalán nem az én napom volt, és igazából ez jellemzi is az eddigi szezonomat.”

„De vannak pozitívumok is: gyorsak voltunk csapatként, bár sajnos nem tudtunk tökéletes eredményt elérni. Megfutottam a verseny leggyorsabb körét is, annak ellenére, hogy milyen állapotban volt az autó. Keményen fogok dolgozni, és remélhetőleg előbb-utóbb megfordul a szerencsém” – látta meg a rosszban is a jót Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: