DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso: A csapat túl izgatott volt a rádióban

Újabb emlékezetes üzenetváltás zajlott le a spanyol pilóta és a főmérnöke között az F1-es Francia Nagydíjon. A kétszeres világbajnok reméli, a mostani borzalmas hétvége csak egyszeri kisiklás volt.

Fernando Alonso a múlt héten még rendkívül fontos győzelmet szerzett a Le Mans-i 24 óráson, a napokban azonban kénytelen volt visszacsöppeni a Formula-1-es valóságba: szombaton mindkét McLaren-Renault kizúgott a Q1-ben, vasárnap pedig egyikük sem tudott pontot szerezni. A spanyol pilóta érezhetően más lelkiállapotban versenyzett, mint egy hete ugyancsak Franciaországban – erről tanúskodott újabb emlékezetes rádióüzenete is, amelyben tulajdonképpen kifejtette, hogy fölöslegesen körözget a pályán, hiszen úgysem fog pontokat gyűjteni. Erről így beszélt a leintést követően Alonso:

alonso-mclaren-paul-ricard-2



„Úgy vélem, a csapat kissé túl izgatott volt a rádióban: arról beszéltek, mekkora a hátrányom az ötödik-hatodik helyezetthez képest, miközben utolsó voltam a biztonsági autós fázis után, és még a fékjeim is túlmelegedtek. Ez egy védekező verseny volt, hiszen már az első körben kiálltunk lágy gumira váltani, így egy szetten teljesítettük a futamot. Szóval nem frusztrációról volt szó, de tudtuk már, hogy ezen a hétvégén egyáltalán nem vagyunk versenyképesek, hiszen az időmérőn mindkét autónk kiesett a Q1-ben, most pedig egyikünk sem szerzett pontot. Emelnünk kell a szintet Ausztriára és Silverstone-ra, megoldásokat kell találnunk” – idézi Alonsót a Crash.net szakoldal.

A kétszeres világbajnok nem csak a tempójukkal nem volt elégedett a Paul Ricardon: „Az egész verseny olyan volt, mintha bal lábbal keltünk volna fel, a starttól kezdve rengeteg balesetet kellett elkerülnünk, ami előttünk történt. Többen is átvágták a bukótereket, de nem történt semmi, mi a pályán maradtunk, és ezzel az utolsó helyre kerültünk. Nem a mi futamunk volt. A végén felfüggesztés-problémánk adódott, így végül a kockás zászlót sem láttuk meg, szóval nem voltunk túl versenyképesek a hétvégén.”

Arra a kérdésre, hogy optimistán várja-e a soron következő Osztrák és Brit Nagydíjakat, így felelt a McLaren pilótája: „Magabiztos vagyok. Messze ez volt a legrosszabb hétvégénk idén, szóval nagyon remélem, hogy ez csak egyszeri alkalom volt és nem ez lesz az állandó. Öt nap múlva lehetőségünk lesz mindezt feledtetni, és igazán bízom benne, hogy Ausztria és Silverstone nekünk kedvezőbb pálya lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: